IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масло от синя слива - тайната на Криси Тейгън за красива кожа

2 септември 2021 10 30

Ето и какви са предимствата му

Снимка: iStock

Миналият ноември една непретенциозна малка бутилка с масло стана световно известна, след като Криси Тейгън я похвали в своя профил в Instagram. В рамките на няколко часа след нейната публикация, магазините по цял свят бяха заляти с поръчки за маслото от синя слива. Марката, която Тейгън използва е Le Prunier, но тя не е единствената на пазара. 

Криси нарича маслото нейната малка тайна, която й позволява да поддържа стегната кожа през целия ден. "Исках да сподлея това, защото то промени живота ми. Всички ме питат какво точно използвам. Е, това е. Невероятно е", казва звездата. Очевидно думите й са били достатъчни, за да се създаде огромен интерес към маслото от синя слива, като процента на поръчки скача до небесата. 

Марката Le Prunier дебютира на Indie Beauty Expo през 2018 година, след като сестрите Жаклин, Алисън и Илейн Тейлър са вдъхновени от силата на сливата, популярна в азиатските култури. Там тя се разглежда като суперхрана с множество лечебни свойства. Дамите Тейлър, които идват от семейство на фермери, обединяват сили с лаборатория за извличане на маслото от сливи, създавайки елексир, който може да се похвали с концентрация, богата на незаменими мастни киселини и полифеноли. Сливовото масло е една от най-добре пазените тайни за красота. Досега. 

Сливите са известни като богати на фибри, здравословни за сърцето суперхрани, богати на витамини от група В, калий и магнезий. Те са вкусни както пресни, така и сушени. Маслото им също не трябва да се похабява, защото то е чудесно за кожата и косата поради мощната му концентрация на антиоксиданти. 

Ползи от маслото от синя слива

Сливовото масло има множество ползи за кожата, което го прави чудесно за ежедневна употреба преди нанасянето на по-тежки кремове или серуми. Неговото начало идва от азиатските култури, най-вече от южната част на Китай, откъдето произхожда и сливата. Екстрактите от сливовото растение се използват в традиционната китайска, японска и корейска медицина повече от 2000 години. 

масло от

Снимка: iStock

Маслото от слива се продава самостоятелно като еликсир, но се среща и като съставка в някои овлажнители и серуми. По-специално сливи от рода Какаду, родом от Австралия, генерираха огромен интерес през 2019 година, тъй като се рекламираха като новия витамин С. Маслото се използва предимно върху лицето, въпреки че може да работи добре и върху шията и деколтето. 

Ето още от ползите на маслото:

Хидратира: Сливовото масло е известно като хидратиращ елексир. То е пълно с омега мастни киселини, витамин А и Е.

Противовъзпалително действие: Сливовото масло е пълно с полифеноли, за които дерматолозите обясняват, че са най-известни със своите противовъзпалителни свойства, които предпазват кожата от увреждане, причинено от UV радиацията. 

Лечебни свойства: Витамин Е, открит в сливовото масло, също ще насърччи заздравяването на кожата, тъй като не причинява раздразнение. В допълнение към това, витаминът увеличава и клетъчния оборот. Поради концентрацията на витамин А, сливовото масло може да помогне за намаляване на бръчките, подобряване еластичността на кожата и по-гладка и по-равномерна кожа.

Бори се срещу свободните радикали и стресови фактори: Тъй като сливовото масло е богато на антиоксиданти, то осигурява по-силна, блестяща, хидратирана и здрава кожа. Със защитата от свободни радикали и стресовите фактори на околната среда, може също така да очаквате намаляване на кафявите петна. Сливовото масло съдържа и витамин С, който има възстановяващи свойства. 

Регулира производството на себум: Като средство против акне или овлажнител за хора с мазна кожа, сливовото масло е доказан регулатор на производството на себум. То е богато на олеинова и линолова киселини, които предотвратяват излишното производство на себум и по този начин предпазват от появата на акне. Линоловата киселина също така предотвратява излишното натрупване на мъртви кожни клетки. 

Против стареене: Поради високата концентрация на антиоксиданти, сливовото масло може да бъде ефективно при ускоряване производството на колаген и еластин, което му придава страхотни свойства против стареене. 

Как да използваме сливово масло?

Дерматолозите съветват да прилагате сливовото масло всеки ден върху чиста кожа. Може да се използва два пъти на ден - сутрин преди грим и вечер преди лягане. Поради своята лека текстура то може да се съчетава със серуми или овлажнители, които са известни с хидратиращите си свойства. Експерти напомнята, че сливовото масло често се среща в елексири, които съдържат масло от семена от нар и масло от морски зърнастец, които също са леки, богати на антиоксиданти масла, които не запушват порите и насърчават клетъчния обмен, което води до по-гладка кожа. 

масло, олио,

Снимка: iStock

Може също така да използвате сливовото масло като лечение за коса. Леката му текстура го прави идеално за ежедневна употреба, без прекалено насищане на косъма. Нанасяйте го върху краищата след измиване с шампоан и балсам. Добре е косата ви да е леко влажна, като маслото ще предпази косъма от увреждане при употреба на топлинни уреди като сешоари, маши и преси. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

ЛЛ Кул ( преди 2 години )