IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петна от грим по дрехите – лесни начини за премахването им

7 септември 2021 10 30

Бързи и лесни спасители за моментите, в които нямаме късмет

Снимка: iStock

Течен фон дьо тен, излязъл от бутилката си и се пръска върху хубавата блуза; молив за очна линия, който се изплъзва между върховете на пръстите ви и драска дънките ви; сенки за очи, които по някакъв начин се озовават върху яката ви. Ако някой (или всички) от тези сценарии ви звучат познато, разбираме ви напълно.

Гримът често може да се превърне в най-лошия ни враг и да ни попречи да излезем точно с този тоалет, който сме си харесали. Петната по дрехите се получават в най-лошия за нас момент и имаме чувството, че всичко отива на вятъра и е по-добре да си останем вкъщи. Ключът към щастието обаче е да знаете точно как да премахнете грима от дрехите си за няколко минути. Така че ако имате само пет минути преди да тръгнете за работа, сватба или романтична вечеря, да не се паникьосвате и изнервяте.

Гримьорите ще ви препоръчат да се гримирате още преди да сте сложили дрехите си, като най-добре е да го правите, когато носите пижама. Ако не искате да цапате и пижамата си, тогава изберете нещо, което не ви е толкова скъпо и няма да имате против по него да попаднат прахови частици или няколко капки фон дьо тен. Този метод обаче невинаги е постижим, особено ако закъснявате за работа. За съжаление, точно когато нямате време да се гримирате с правилните дрехи, тогава нещо се разлива, изплъзва или оставя отпечатък върху прясно изпраната и изгладена блуза или панталон.

За да сме подготвени по-добре за тези злощастни случаи, на помощ идват модната стилистка Синди Конрой и гримьорката Кара Ловело. Те споделят най-добрите трикове за премахване на петна от грим по дрехите.

Течни продукти за грим – крем за бръснене

Според Конрой, петна от течна основа, коректор или хайлайтър нямат шанс срещу познатия ни крем за бръснене. Подгответе дрехата си, като внимателно изстържете всякаква течност от нея със задната част на лъжица. След това нанесете обилна доза безцветен крем за бръснене върху петното и го оставете да престои 5-10 минути.

„Времето за действие е от решаващо значение, защото трябва време да се разградят частиците грим“, казва Конрой пред InStyle. Когато нужните минути изтекат, изплакнете зоната с хладка вода. Ако е необходимо, повторете упражнението. Изперете дрехата на ръка със сапун за пране или я пуснете в пералнята.

пране на

Снимка: Pixabay

Нямате крем за бръснене? Няма проблем. Кара Ловело казва, че може също така да изтъркате зоната с абразивен сапун за чинии, като содата за хляб или лакът за коса също помагат.

Кремообразни петна от грим – прах за пране

Синди Конрой казва, че най-доброто решение за премахване на упорити петна от кремообразни продукти за грим стои точно до вашата кухненска мивка. „Коктейл с течен перилен препарат действа идеално за премахване на кремообразен руж, хайлайтър, фон дьо тен или коректор“, разкрива тя.

Просто сложете в купа 28 грама течен перилен препарат, 28 грама вода и няколко капки лакочистител. След това натопете бяла кърпа в разтвора и натрийте върху петното. С нежни движения се опитайте да премахнете грима, като внимавате той да не се впие по-дълбоко в дрехата. Докато правите това, ще видите, че петното ще започне да се разтваря и да се премахва.

пране istock

Снимка: iStock

За кремавите червила или по-упорити кремообразни петна, Ловело съветва да използвате алкохол, за да поправите ситуацията.

Прахообразни петна от грим – сешоар

Конрой казва, че най-лесният начин да премахнете сенките или пудрата от тоалета си, е буквално да ги издухате. „Превключете сешоара си на хладен въздух и насочете дюзата директно към петното. По-голямата част от пигмента би трябвало да се разпръсне“, разкрива тя пред InStyle.

гребен, сешоар,

Снимка: iStock

Ако останат следи, не ги разтривайте, защото това ще накара грима да се впие в тъканта. Вместо това го натрийте с химикалка за отстраняване на петна или друг начин за обработване на лекета преди изпиране. Оставете да подейства 5 минути, след което сложете дрехата в пералнята.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари