IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монохромен грим – най-удобният вариант за есен 2021 и пандемията

12 септември 2021 16 30

За целта ползвайте матови тонове

IStockphoto

Нека си го признаем! Макар да ни се иска, в следващите няколко месеца няма да успеем да водим живота, който имахме преди. Затягането на мерките отново ни лиши от ходенето по заведения, както и посещение на всякакви масови мероприятия. По този начин спортните дрехи и оставането вкъщи отново са на преден план. Въпреки това, всяка уважаваща себе си жена трябва да се грижи за своя външен вид и гримирането от време на време е повече от необходимо – за повече самочувствие и повдигане на настроението. Но тук идва въпросът нужно ли е да сме с опушени клепачи и плаваща очна линия до магазина?!

Все повече световноизвестни гримьори насърчават използването на мултифункционални продукти. Така имате само една опаковка в несесера или джобчето в дамската чанта, която не заема толкова много място и може да се използва например за червило, сенки и руж.

За няколко минути може да промените вида на лицето си, като нанесете нежен монохромен грим. Просто си избирате един нюанс, за предпочитане матов и го поставяте върху устните, бузите и клепачите си, обяснява пред Stylist Джесика Кон.

Предимството на този грим е, че не ви трябват кой знае какви умения с четката. Освен това после се маха много по-лесно. Също така, да не забравяме основното – той е перфектен както за пазаруване, така и за ходене в парка или офиса.

Все пак, ако искате да ползвате гримовете, с които вече разполагате и са позастояли в шкафа ви по време на пандемията, вижте какво имате. Отделете монохромните и си направете списък с това какво да си купите допълнително. По този начин ще си направите и бърза чистка от неща, които са с изтекъл срок на годност или не ви вършат работа.

Много звезди дават пример за това, че също харесват по-нежен грим, показвайки снимки в профилите си в социалните мрежи. Сред тях е Бионсе, която използва нежни бежови тонове върху лицето си. Тази есен я виждаме със сенки и червило в матов оттенък, но подобни тя ползва още от 2019 г., когато въпросният начин на гримиране също се харесваше.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари