IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен грим: 5 тенденции, които трябва да изпробвате

19 септември 2021 12 00

Ето какво ще властва следващия сезон

Снимка: iStock

Септември вече е тук и това означава само едно – есента приближава с пълна сила. Все още имаме няколко дни до официалното настъпване на новия сезон, но усещаме как температурите започват да се променят, трябва да сменяме дрехите в гардероба и голяма част от нас започнаха да спят с допълнително одеяло.

Настъпването на есента води със себе си и нови стилове както в модата, така и в красотата и прическите. Визията ни става малко по-тъмна, цветовете са по-приглушени и бавно се подготвяме за зимата. Падането на листата ни напомня, че е добре да се облечем малко по-топло, дори и навън да грее слънце. Топлите лъчи понякога могат да ни излъжат и затова с нас винаги трябва да носим нещо връхно.

Но какво да правим с грима си? Тази година имаме голям шанс да останем извън пълната изолация, което ще ни задължи да бъдем в тон с тенденциите в красотата. Това означава, че трябва да знаем как да се гримираме, дали да прекаляваме с цветовете, нужно ли ни е друго червило освен червеното и колко дебели да оставим веждите си.

Започваме бюти съветите си с начина на гримиране, представяйки ви пет тенденции за есента

1. Графични линии

Гримьорът Алан Авендано споделя пред Elle, че това е една от любимите му визии. Според него, все повече хора разчитат на графичните линии за подобряване на външния вид и това ще остане така и през есента на 2021 година. „Това е възможност да покажете креативността си, след като маските се превърнаха в задължителен аксесоар“, допълва той.

Може да изберете прости и перфектни черни линии или пък да направите асиметрични фигури върху лицето си. Каквото и да решите, графичният грим трябва да бъде в есенната ви визия през тази година.

2. Смели цветове

По време на пандемията по-голямата част от лицето ни остана скрита от обществото и затова гримьорите се насочиха към подчертаването на очите. Именно така се ражда една от есенните тенденции за тази година – смелите цветове. Тук няма грешен избор, като може да нанесете всеки един любим нюанс върху клепачите и около окото.

„Тъй като светът излиза от изолация, хората отново започват да се обличат елегантно и координирането на грима с цветните дрехи вдъхва на визията специален дух“, казва Авендано. Помислете за цветове като виолетово, розово, жълто и неоново. Колкото по-ярки са тоновете, толкова по-добре.

3. Монохроматичен вид

Време е за съчетаване. Сенки, руж и гланц за устни в един и същи цвят са нещото, което не трябва да пропускате тази есен. Според Авендано, на почит ще бъдат златните прасковени тонове, червените ягодови нюанси или пък лилавите цветове.

4. Опушено око

Вдигнете високо летвата с едно секси, перфектно опушено око. „Това обикновено е добър избор за есента, но този път създайте разнообразие като леко размажете очната линия или използвате цветни тонове като лилаво или червено“, казва Авендано пред ELLE. Разбира се, винаги може да разчитате на черния цвят, ако не искате да бягате от класиката.

5. Черно очертание на устните

Авендано споделя, че винаги е обичал да използва черно очертание на устните, което да комбинира с по-светло червило или гланц. Според него, тази тенденция от 90-те години ще се завърне и тази есен, така че е добре да я имате предвид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари