IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тънки вежди - завръщат ли се отново?

27 септември 2021 16 30

Те не отиват на всяко лице

IStockphoto

Тънките вежди бяха истински хит през 90-те. Тогава всички момичета искаха да имат перфектни фини линии, като единственото средство за целта бе пинсетата. Нямаше грим за по-голяма плътност, нито така наречения сапунен ефект, който стана популярен наскоро. Сега, с това, че продължаваме да носим още маски и очите са единственото по-забележимо място от лицето, продължава тенденцията да се гримирамаме за по-изразителен поглед. 

Кейт Мос, Гуен Стефани, Дрю Баримов, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл, са само част от известните личности от страниците на списанията и телевизионния екран, които имаха тънки вежди и следвахме като пример за перфектна визия преди време. След близо 10 години, модата се промени и по-гъстите станаха номер едно. Но според някои инфлуенсъри, скоро отново ще има промяна. 

Завръщат ли се тънките вежди? 

Бела Хадид,

БГНЕС

Бела Хадид е моделът, който се появи с прекалено изтнени вежди още това лято - на кинофестивала в Кан. Тогава тя се отличи с уникална черна рокля с обемно златно колие, прикриващо бюста й. Модните експерти коментираха нашироко нейния аутфит, а гримьорите обърнаха внимание на това, че позабравения тренд се завръща с пълна сила. След това, със свои публикации в Instagram, красавицата продължи да демонстрира това, че ползва по-често пинсетата, пише Glamour. 

По-късно, Реджи Гавин - американска драг кралица, известен с псевдонима си Symone, отиде на Met Gala 2021 с ретро прическа. Вглеждайки се по-внимателно в неговото лице, виждаме, че той е с твърде тънки вежди, но според специалистите, точно неговите не са най-подходящите, но е факт, че този размер отново се появява на светски събития. 

Symone, драг

БГНЕС

След като се заговори, че прекалено тънките вержди отново се завръщат, гримьор с потребителско име @askellenbeauty, качи видео в TikTok, за да изрази мнението си, че по-плътните са за предпочитане. В него тя показва как биха изгклеждали с тях Марго Роби, Кейт Мидълтън, Одри Хепбърн, както и Приянка Чопра. 

@askellenbeauty

I will never agree to this. ##brows ##skinnybrows ##90s ##90sbrows ##makeup ##makeupartist ##funny ##makeitstop

♬ original sound - Charles Osborne

Междувременно, много хора, позлващи платформата, пробват филтъра Time Warp Scan, за да видят дали ще им отиват ли тънките вежди. 

И докато някои спорят коя форма е актуална в момента, инфлуенсъри отбелязват, че не е нужно да скубете с пинсетата или бръснете космите, за да се сдобиете с по-тънки вежди. В момента има разнообразие от козметика, с която да прикриете част от тяхната площ. Все пак имайте предвид, че трябва да се съобразите и с формата на лицето.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари