IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вежди – какви са тенденциите в оформянето им за 2021 година?

26 януари 2021 08 30

Забравете за прекаленото скубане

Pixabay

Спомняте ли си как като тийнейджърка мразехте гъстите си и безформени вежди?! Сигурно с часове сте стояли пред огледалото, за да оскубете всичко излишно с пинсетата, която сте си купили със спестените пари. Или сте се доверили на някоя по-голяма приятелка, която „направо ги е съсипала“. Е, сега сигурно с учудване ще научите, че онези времена се завръщат. Заради пандемията веждите през 2021-а ще бъдат освободени от всякакви задължаващи форми. Или казано по-просто – колкото са по-естествени, толкова по-добре.

Много известни певици и модели вече показаха, че не се срамуват отпо-гъстите си вежди, като през 2020-а само леко ги зализваха със сапун и миниатюрен гребен. Тази тенденция ще продължи да се ползва. А и все пак прекаленото скубане отдавна вече не е на мода.

Кои са тенденциите при оформянето на веждите за 2021 година?

Сапунени вежди

Вече неведнъж сме говорили за така наречения „карантинен стил“, при който прическите, маникюрът и грима не бива да са перфектни. Това важи и за веждите, чийто вид е по-добре да остане натурален. Вместо да се взема голяма част от космите в долната част, се почиства леко пространството между двете вежди.

Тъй като веждите остават по-рошави, за да им се придаде по-хубава форма, се обтриват с малко сапун. Чрез него се изглаждат непокорните косъмчета и се подобрява обемът на по-тънките.

Дори и жените с по-фини вежди могат да ползват сапун, за да изглеждат по-плътни.

Леки и фини вежди

Тук не става дума за неестествено тънките вежди от началото на 2000-ата, които всички имахме. Тази тенденция е по-скоро за жените с по-светли и естествено тънки вежди. Вместо да намалят от обема им с пинсета или да ги правят твърде изкуствени, подчертавайки ги с черен молив или пигменти, те могат да ги оставят почти неоформени.

Тук косъмчетата между веждите се отстраняват, а самите вежди се заглаждат леко с прозрачен гел, лак или върху тях се нанася лек кафяв грим.

Тази тенденция е идеална за тези, които имат естествено тънки или светли вежди. Всичко е свързано с поддържането на естествената форма на веждите ви и само с четка със светлокафяв, прозрачен или златен гел за вежди. Съвет, който трябва да следвате, е изобщо да не скубете веждите си, с изключение на няколко непокорни нишки тук-там, ако има такива, и да ги оставите да растат естествено.

Прави вежди

Всички знаем колко извити са веждите на злосторницата Круела Девил от анимацията на Disney „1001 далматинци“. Докато все още някои жени скубят така косъмчетата, че техните да изглеждат по този начин, да не се учудват, че не могат да си намерят гадже. Това в кръга на шегата.

Тази година жените, които искат да си направят микроблейдинг или по някакъв начин да удебелят малко веждите си, е добре да се придържат към по-правите форми. Например тези на Кендъл Дженър, с които я виждаме в много реклами. Но за да изглеждате като нея, най-добре да отидете при специалист, който да оскубе на правилното място и да ви направи подходящ грим отгоре.

Все пак на пазара има много моливи с четки или сенки за вежди, с които ще постигнете по-добра форма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари