IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки при използването на извивача на мигли

30 ноември 2019 16 00

Колко жени го почистват редовно?

Istockphoto

Извиването на мигли с помощта на специален уред е една от тайните на жените за перфектен грим. Косъмчетата сякаш стават по-плътни и дълги, с което в комбинация с хубава спирала придават по-хубав вид на очите.

Извивачът е сравнително евтин продукт, който прави чудеса. Представлява нещо като ножичка с преса, която придава желаната форма на миглите. Но понякога може буквално „да ореже“ косъмчетата и да причини болка. Нека си го признаем – всяка жена има поне един инфарктен случай, при който е успяла да съсипе миглите си чрез уреда.

Ето какви грешки прави една жена при използването на извивача:

1. Извиване след поставяне на спирала

Все пак уредът е направен, за да направи миглите да изглеждат по-добре. Но ако нанесете първо спирала и след това притиснете миглите с извивача, няма как да получите желания ефект. Рискувате да размажете черното и да „сплескате“ миглите. Да не говорим, че това е предпоставка за тяхното по-лесно счупване.

Какво да промените? Винаги извивайте миглите преди да си сложите спирала. И бъдете сигурни, че не е останал грим по миглите ви от предната вечер. Така ще предотвратите тяхното накъсване.

извивач на мигли

2. Прекалено натискане

Уредът трябва да се постави така, че миглите да попаднат между двете пластини, които имат гумени уплътнения. Те предпазват косъма от нараняване. Въпреки това, ако стиснете по-силно, те може да изглеждат по-дълги, но и леко сплескани. Захватът и натискът, който ще окажете на миглите, е от особено значение за извивката, която ще получите.

За да не нарушите целостта на крехките си мигли, не натискайте „пресата“ твърде много, а просто я затворете за секунди.

3. Без почистване

За да нямате зачервяване по кожата около миглите и раздразнение, е добре да почиствате старателно извивача всеки път след като го използвате. В противен случай по метала и гумичките ще се натрупат замърсявания, които са развъдник на бактерии.

Изпробвано от редактора: Разчистване на стари гримове

Един път седмично дезинфекцирайте уреда с памучен тампон, напоен с алкохол. После измийте и подсушете старателно уреда.

извивач на мигли

Снимки: IStockphoto

4. Подмяна на гумичките

Ръчните извивачи за мигли са евтини и към тях се предлагат резервни гумички. За да работи уредът правилно и да не накъсвате миглите си, след като се замърсят доста и износят, просто заменете подложките с нови.

За да бъдат миглите ви хубави и здрави, хранете се с повече витамини и минерали. Също така, ползвайте въпросния уред за по-специални случаи, а не ежедневно.

Новият хит в красотата: Ламиниране на миглите

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари