IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет лоши навика, които съсипват миглите

26 август 2019 11 00

Как да ги поддържаме в добра форма

Снимка: Pixabay

За да поддържате ефектен външен вид в продължение на много години, e важно да следвате основните правила за грижа за миглите. И да избягвате грешките, които водят до увреждането им.

Лошото хранене и непрекъснатият стрес са основните врагове, но най-често причината се крие в нашите лоши навици. Кои са те?

Не измивате грима си преди лягане

След тежък ден последното нещо, за което се сещате е премахването на грима за лице. Понякога ви липсва енергия и си казвате - утре ще се измия. лягането със спирала обаче не води до нищо добро. Спиралата прави миглите по-твърди, а възможността да се увредят след допир с възглавница се увеличава няколко пъти. Основното правило при премахване на спиралата е тя първо да омекне. Ето защо е важно да имате правилния продукт за отстраняване на грима за очи - за предпочитане на маслена основа. И най-важното е да се сведе до минимум притискането и триенето на миглите, за да се запази тяхната сила и плътност.

Неправилно премахване на изкуствени мигли

Вечерта нямате търпение да се отървете от грима и да усетите лекота на лицето си. Когато обаче става въпрос за премахване на изкуствени мигли, определено не трябва да бързате. Ако покажете нетърпеливост и правите резки движения - рискувате да разредите миглите си.

Носите водоустойчив грим всеки ден

Гримът, който няма да изчезне дори и при силна буря е любим на всяка жена. Прибягването до водоустойчив грим редовно, когато навън е сухо и слънчево, със сигурност не е добра идея. Той има силна химическа формула и това е основната му опасност. Когато се прилага, тази формула създава допълнителен стрес за миглите и когато се опитате бързо да го премахнете - води до загуба на ценни мигли. Този грим води и до отслабването им. В тази връзка козметолозите активно съветват да ползвате спирали с гъвкави полимери в състава си - за отстраняването им може да се използва обикновена топла вода.

Свивате миглите си след нанасяне на спирала

Същото правило действа и тук - след като нанесете спиралата, избягвайте всякакви манипулации с миглите - поради втвърдяването им те стават по-чупливи.

Нанасяте твърде много спирала

Спиралата е най-популярното декоративно средство за мигли, добавя необходимия обем, удължава ги и ги прави по-плътни. Днес е почти невъзможно да си представим козметичната ни чантичка без този продукт. Но не забравяйте, че формулата им оказва силно влияние върху структурата на миглите. В резултат те изглеждат ефектно, но на практика им спира "дишането". И това е една от основните причини, поради които стават по-слаби и по-тънки.

Два-три дни в седмицата без спирала е отлична стъпка в полза на красотата и здравето на миглите. Нещо повече, отсъствието й следва тенденцията за естествен външен вид.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари