IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поставяне на мигли у дома – ами сега?!

5 юни 2020 16 30

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза

IStockphoto

Поставянето на мигли косъм по косъм или на снопчета, е доста актуално през последните няколко години. За да имат по-дълги и гъсти косми на клепачите, като същевременно си спестят поставянето на спирала, много жени се подлагат на тази процедура. Но тя изисква средства и последваща поддръжка. 

Ако имате някакъв повод, за който искате да изглеждате добре, може да си купите комплект изкуствени мигли за еднократна употреба. Цели или на снопчета, вие ще ги поставите непосредствено преди излизане, след което ги махате. 

Какво ви е необходимо? 

– изкуствени мигли за двата клепача; 
– специално лепило; 
– пинсета; 
– алуминиево фолио; 
– клечка за зъби; 
– памучни тампони. 

Докато преди години изкуствените мигли бяха дефицитна стока, сега има най-различни разновидности, които се предлагат на пазара. При това на достъпни цени. Разликата е, че едните издържат само за ден, докато тези, които са направени от истински косъм, могат да траят със седмици. Зависи как са поставени. 

лице, мигли

IStock

Подготовката е много важна 

След като си купите цели мигли или такива, съединени на снопчета, трябва да почистите хубаво лицето си. Много е важно по вашите мигли и кожата на клепачите да няма грим, защото той ще попречи на залепването. 

Приготвяте си кутийката с миглите, за да ви е на удобно място. 

Внимавайте с лепилото 

Лепилото не бива да е твърде много, защото може да се покаже отстрани и да слепи истинските ви мигли. Вземете листчето алуминиево фолио и отгоре изсипете малко от тубичката. С клечка за зъби или такава с памук, разбъркайте. След това поставете равномерен слой върху изкуствените мигли. 

изкуствени мигли,

IStock

Поставяне на мигли у дома – ами сега?!

Бъдете много внимателни при лепенето. По-добре сложете памучни тампони под клепачите. Те ще поемат излишното лепило. Ако сте си взели мигли на снопчета, започнете да лепите от вътре навън.  

При поставянето трябва да затворите окото и  с другото да гледате в огледалото. Слагате миглите с лепилото и натискате нежно с пинсетата. Старайте се да не докосвате кожата на клепача, защото тя е много чувствителна. Накрая натиснете с памучен тампон отгоре. 

След като лепилото хубаво изсъхне, може да нанесете малко водоустойчива спирала, ако има някои несъвършенства, които искате да прикриете. Но и без нея ще изглеждате страхотно. 

изкуствени мигли,

Как да ги свалите? 

Изкуствените мигли за еднократна употреба се свалят лесно. Може да използвате вода или лосион за водоустойчив грим. С тях напоете памучен тампон и леко потупайте по протежение на миглите. Изчакайте малко, после ги издърпайте леко с ръка или с пинсетата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари