IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за зима 2021 – какви тенденции да следвате?

29 ноември 2021 12 30

Ползвайте матови червила за по-дръзки устни

IStockphoto

IStockphoto

С развалянето на времето и ограниченията, свързани с COVID-19, много от нас прекарват все повече време у дома. Всички виждат негативите от социалната изолация и висенето пред телевизора, но всъщност това има и редица предимства. Например за жените, които могат да използват повечето свободно време, за да се усъвършенстват, гледайки видеа, свързани с грим, маникюр, прически и модни находки.

Може би имате чифт сенки или любими спирала или червило, които са вашето основно оръжие за разкрасяване. Но със сигурност има какво ново да научите. А с настъпването на зимата идват и най-новите тенденции, които можете да последвате, независимо дали сте у дома или в офиса.

Все пак, предстоят празници и е време да вкарате малко повече блясък в своята рутина. Ето какво да изпробвате през следващите няколко месеца:

грим, Коледа,

IStock

1. Цветовете на горски плодове за устните

Яркочервеното е класика за устните, но за зима 2021 ви трябват червила в по-тъмни нюанси като боровинково, бургундскочервено и други. „Дръзките устни с цветовете на горските плодове са моето предпочитание за зимата. Обичам да съчетавам матов цвят със сияеща и свежа кожа“, разкрива Патрик Та, гримьор на модела Джиджи Хадид. По думите му и тази година така наречените ягодови устни, които изискват висока поддръжка, също ще присъстват. Те ще бъдат част от по-естествените визии.

Гримьорът Рейчъл Харди съветва да нанесете матова или течна основа в центъра на устните и да размажете чрез потупване с пръст, за да бъде цветът по-дълготраен.

2. Неочаквани нюанси за очите

Независимо дали устните ви ще бъдат с по-тъмни и матови червила за зима 2021, за очите може да изберете някой неочакван ярък цвят, който да изпъква.

„Сменете класическата черна очна линия със забавен, смел цвят, за да подчертаете зимната си визия“, казва Антъни Нгуен пред Whowhatwear, който е гримьор на Адел. Той предлага да ползвате лилав пигмент за линията на миглите. Или пък да ползвате направо по-цветна очна линия – например синя, сребриста или зелена.

Можете да заложите и на сенки с лек брокат в по-натрапчиви тонове – идеални за празничните вечери през декември.

3. Повече кремообразни гримове

Кремообразните продукти са номер едно за 2021 г., като тази зима ще ги използваме усилено за своята визия. Те ще ни помогнат за повече блясък по празниците, но и не само тогава.

„Кремообразните продукти са основен продукт в моя комплект. Независимо дали става дума за руж, сенки за очи или контур, те са любимите ми за създаване на естествен външен вид“, казва Та и изтъква, че основното им предимство е това, че са по-лесни за използване.

Кремообразните сенки за очи не могат да бъдат по-лесни за използване, като металните нюанси са перфектни за Коледа и Нова година.

4. Супер дълги мигли

Ако си мислите, че прекалено гъстите мигли, които виждаме в последно време, са актуални, се лъжете. Тази зима ще се търсят супер дългите и естествено изглеждащи. За тях няма нужда да ходите на миглопластика, а просто да си купите подходяща спирала.

„Долните мигли също трябва да бъдат големи“, казва Нгуен. Специалистът дава пример с емблематичния поглед на супермодела Туиги. И препоръчва ползването на спирала 2 в 1 - за по-дълги и обемни мигли.

5. По-естествен вид на кожата

Много жени отделят доста време, за да добавят филтри към своите снимки след направата им. Отделно си слагат тонове фон дьо тен и пудра. Но всъщност за зима 2021 ще трябва да се ограничат в използването им. Причината е, че по-натуралният вид на кожата, сякаш току-що излизате от банята, ще е по-търсен като ефект.

„Естествената кожа се завърна. Луничките и естествената текстура на кожата най-накрая ще празнуват... Ключът е да създадете излъчване, което изглежда сякаш идва отвътре“, казва Рейчъл Харди.

Гримьорът на Адел се съгласява, като посочва, че иска само да подчертае естествената красота на лицето на клиентките си, а не да я покрива напълно с тонове продукти. Заменете фон дьо тена с овлажнител с блясък и завършете с напръскване на фини акценти по скулите и носа, добавя Та.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари