IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2022: 6 водещи тенденции за годината

6 януари 2022 12 30

Скъпоценни камъни, ярко червило и тънко котешко око

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Обичаме добрата тенденция, особено когато се отнася до красотата. Пикси прически? Да, моля. Океански нокти? Искаме ги. Сенките за очи, вдъхновени от 60-те години? Със сигурност са в списъка ни. Съгласни сме на всяка причина, поради която да променим рутината си и да опитаме нещо ново, поради което сме толкова развълнувани, че топгримьорите споделиха тенденциите в грима, които предвиждат, че ще бъдат навсякъде през 2022 година.

Въпреки че има някои ясни стилове, всеки един експерт казва, че голямата тема за 2022 година ще бъде индивидуалната красота. Дойде краят на дните, в които контурирахме лицата си по един и същи начин и нанасяхме сенките за очи в традиционно красиви смеси. В днешно време казват, че приложението за грим е свързано с това да го правите по начин, който ви кара да се чувствате добре.

„Вече е толкова очевидно, че гримът е свързан с усещането и емоционалната връзка на човек с определен цвят“, казва гримьорката Лиза Елдридж пред InStyle. Тя отбелязва, че вижда как хората носят няколко цвята на лицето си, без непременно да ги смесват по начина, по който традиционно сме били научени.

Ето какво ни очаква в света на гримирането през 2022 година

Грим според настроението

Гримьорката Робин Блек споделя, че през 2022 година ще видим нетрадиционни експерименти, чрез които хората да изразяват себе си. Следващите месеци ще се въртят около това да бъдем различни от останалите, а не да постигаме еднакво съвършенство.

За да създадете този вид грим, Робин казва да оставите настроението ви да поеме контрол. Опитайте всичко, което ви изникне в ума. Не е нужно да е безупречно, не е нужно да гледате урок в интернет или да прекарвате часове в старателно създаване на точната линия. Тук няма правила и резултатът е чудесен.

Техники за повдигане на лицето

Благодарение на популярни видеоклипове в социалните медии, хората са научили различни техники, за да накарат грима си да придаде на лицата им по-повдигнат вид. В TikTok например видяхме, че потребителите нанасят коректори върху външните ъгли на очите, като извиват линията нагоре към краищата на веждите, за да придадат илюзия за широко будни очи.

Друг пример е техника, показана от Елдридж, където тя нанася молив за устни, за да създаде илюзията за по-пълни, по-повдигнати и по-добре изглеждащи устни. За да постигнете този ефект, тя съветва първо да нанесете коректор върху външните ръбове на устните си, за да действа като водач, след което да очертаете долната устна.

Скъпоценни камъни по очите

Сериалът Euphoria на HBO постави началото на тенденцията на грима с кристали, а експерти прогнозират, че тя ще се задържи и през 2022 година. Според платформата Pinterest, търсенето на кристален грим за очи се е увеличило със 110% само за последните 12 месеца. Това показва, че ще видим още повече пайети, блясък, перли, кристали и камъни през 2022 година.

Бляскави устни

Както казва Серена ван дер Уудсън, „Червилото трае по-дълго, но гланцът е по-забавен“. За щастие, гримьорът Марио Дедиванович прогнозира, че устните с висок блясък се очаква да направят голямото си завръщане през 2022 година.

„Това е вид, който е игрив и забавен, като също така има и ползи, когато се включва в грижата за здравето на устните“, казва той пред InStyle. За да пресъздадете визията, просто добавете любимия си гланц към голи устни или върху червилото, за да създадете още повече блясък.

Ярко червило

Миналата пролет червилото отбеляза скок в популярността, тъй като много от нас премахнаха маските за лице в светлината на разхлабването на ограниченията около коронавируса. Ако пандемията отслабне, Елдридж прогнозира, че ярките, смели червила ще се завърнат с още по-голяма сила от преди.

„Това е, към което се насочвам – свеж, лятно-пролетен грим, който крещи, че можем да излезем сред хора и просто да се забавляваме“, казва тя пред InStyle. Прогнозира, че нюанси като яркорозово, лилаво и оранжево ще имат своя момент на слава през новата година.

Тънко котешко око

Елдридж предрича, че тънкото котешко око отново ще доминира в грима през новата година. Според нея, визията е много младежка, защото не е толкова тежка и е по-малко издърпано от обикновеното котешко око.

Гримьорката Даниел Кимико е съгласна с думите на колежката си и смята, че през 2022 година тенденциите ще се въртят около по-тесните очни линии, които започват от средата на окото и се изтеглят навън, за да се създаде естествено повдигане. За да създадете тази визия, Елдридж предлага да използвате пудра в същия цвят като вашата очна линия, за да придадете на върха хубава сянка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари