IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2021 – какви тенденции властваха през годината?

26 декември 2021 16 30

Ще продължим да ползваме някои от тях

Грим 2021 – какви тенденции властваха през годината?

Сигурно ще си кажете: „Каквато 2020-а, такава бе и 2021 г., която нямаме търпение да изпратим“. Безспорно последните 12 месеца също преминаха под знака на пандемията от коронавирус, но все пак, някои имаха повече свобода в сравнение с преди. Дали заради това, че вече са се сблъскали с вируса или пък имат поставени всички ваксини, хората се отпуснаха и имаха възможността да посетят любимите си места у нас и в чужбина. Докато преди близо 2 години спряхме да носим грим и заложихме на предпазната маска като основен аксесоар, който за малко да сложи край на ерата на червилата, сега нещата са по-различни.

Макар понякога да се ядосваха, че заради маската получават обриви и зачервяване, жените не спряха да се грижат за своя грим, като наблегнаха на погледа и през 2021 г. А в по-топлите сезони, в които всички бяхме повече на открито, компенсираха с използването на червило, руж, хайлайтър и основа.

Какви тенденции властваха през годината?

Опушена очна линия

Много специалисти прогнозираха още в края на 2020 г., че след като продължим да носим предпазни маски, микропигментацията или опушената очна линия, ще станат все по-търсени.

През последните месеци много известни дами показаха, че са изпробвали известната процедура, при която повърхностно се вкарва пигмент в кожата, по-точно между епидермиса и дермата. Така се получава леко опушена очна линия, която все едно има мокър ефект. Тя може да изтрае около година и половина, зависи от качеството.

Опушената очна линия бе и тенденция номер 1 за есента, когато много я съчетаваха с любимите сенки за сезона. За целта се гримираха със специални моливи – с по-тънък и дебел накрайник.

Все пак, не бива да забравяме и за плаващата очна линия, която все още виждаме по снимките на много известни дами.

Цветна спирала

Освен синята, която бе запазена марка за погледа на покойната принцеса Даяна, през годината ползвахме и други цветове като лилаво, зелено и дори яркожълто.

Гримьорът Моли Стърн обяснява, че колкото по-игрив е погледът, толкова по-добре. А това може да стане чрез цветна спирала. Тя дава пример с прекалено ярките тонове, които ще продължим да носим и в началото на 2022 г.

Според специалиста, всяка жена поне един път е експериментирала, сменяйки тъмната спирала с по-пъстра. За по-добър резултат тя препоръчва така наречената техника на наслояване, при която след цветната, се слага малко черна или кафява, което омекотява погледа.

Извити мигли

Макар по-естествените мигли да бяха актуални през годината, това не означаваше, че не можем да ползваме по предназначение инструмента за извиване.

За така наречения пърхащ поглед, миглите трябваше да бъдат колкото се може по-дълги и огънати нависоко, подобно на порцелановите кукли, които помним от детството.

Това е супер лесен и достъпен начин да имате страхотен външен вид с минимални усилия“, казва Стърн. По думите ѝ, ако не можете да се справите с уреда, може да си купите изкуствени мигли. Те обаче не са от прекалено гъстите, а имат по-естествен вид. Освен това се предлагат и магнитни, които се поставят лесно и са подходящи за единични поводи.

Дълготрайни червила

Хубавото е, че червилото не изчезна, а просто измислихме начин, с който то да не остава по маската след свалянето ѝ.

Дълготрайното червило е онова, което трябваше да имаме в чантата по време на пандемия. А както е тръгнало, няма да го изваждаме оттам още дълго време!

Не само доста матови, но и обикновени или течни червила, издържат с часове и дори след ядене или пиене. Те са направени така, че не се размазват вследствие на влагата от маската.

Монохромен грим

Може да се каже, че друга тенденция за 2021-а бе използването на мултифункционалността както за устните, така и за руменина на бузите. Или пък стикове – за течни сенки или гланц.

Монохромният грим, който се наложи постепенно, ни накара да оцветим устните, скулите и клепачите с един и същи цвят, за предпочитане матов, без блясък.

Звезди като Бионсе и Ева Лонгория ни показаха, че разчитат на тренда, ползвайки го за ежедневните си визии.

Ярко оцветени клепачи

Обратно на матовите и не чак толкова натрапчиви сенки, ползвани за монохромен грим, се появи друга тенденция. При нея жените умишлено акцентираха на клепачите, поставяйки по-ярки сенки.

През пролет 2021 г. лавандуловото лилаво бе най-харесвано. А през лятото дойде ред на цвят маджента, с който видяхме Селена Гомес за фотосесия по бански. После пък мастиленосиньото се прокрадна на модните подиуми в Лондон, Париж и Ню Йорк.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари