IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есен 2021 – синята очна линия ни връща в 80-те

13 ноември 2021 16 30

Напомня ни за грима на принцеса Даяна

IStockphoto

IStockphoto

Стилът на принцеса Даяна продължава да е истинско вдъхновение за много жени години след нейната смърт. Покойната майка на принцовете Уилям и Хари ще бъде запомнена с лекия грим, който предпочитала. Част от него е любимият ѝ молив за очи в син цвят, който отново е на мода, при това тази есен.

Тя беше човек, в когото обществото се вглеждаше през цялото време. Именно заради това, не е особено подходящо да променяш външния си вид на всеки пет секунди. Тя малко промени грима си. И то не толкова драстично. Мисля, че драматичната промяна, всъщност, не е за някого, който е в Белия дом, в парламента или в кралското семейство, тъй като то просто не е подходящо“, разказва Мери Грийнуел, която отговаряла за грима ѝ. В един момент тенденциите се изменили и по-актуални били бежовите и кафявите тонове, но бившата съпруга на принц Чарлз не искала да ги възприема.

Синият молив – запазена марка за Даяна

принцеса Даяна,

БГНЕС

Именно през 80-те години принцесата започва да носи син молив под очите, съчетавайки го или с черна, или със спирала в същия цвят. Гледайки The Crown, ще видим Ема Корин именно с този грим, който през есен 2021 е сред най-често срещаните, само че за някои дами цветната очна линия е доста по-добър вариант.

Продължавайки да живеем в пандемия, да носим маски, очите остават онази част от лицето, която е най-открита. Затова и поставянето на синя очна линия е подходящо за разнообразие и придаване на малко блясък в сивото ежедневие.

Тъй като въпросната ретро идея за грим се завръща, синята очна линия с тънка четка, а защо не и шаблон за поставянето ѝ, са онова, което да си купите от магазина за козметика. Има и варианти, с които да я направите плаваща, в съчетание със сенки. Ако пък предпочитате молив, то може да копирате на 100% принцеса Даяна, наблягайки на естественото си излъчване.

Ето и още идеи за грим, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари