IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шер: Никога няма да оставя косата си да посивее

8 януари 2022 21 00

Изпълнителката разкрива тайните за вечната си младост

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

През десетилетната си новаторска кариера, изпълнена с множество награди, включително и „Оскар“, Шер е поела повече от няколко риска в модата и красотата. Но има една граница на стила, която тя никога няма да прекрачи – да остави косата си да посивее.

Въпреки че много актриси оставиха естествения външен вид да ги завладее и не се притесняваха от сивите си коси по време на пандемията, то Шер казва, че нейните характерни черни коси са тук, за да останат завинаги. „Посивяването може да работи за други момичета, но просто аз няма да го допусна“, казва тя пред списание People.

Това обаче е едно от малкото неща, които изпълнителката не би опитала. През годините тя многократно е експериментирала с външния си вид и именно затова M.A.C. Cosmetics я привлече заедно с рапърката Saweetie за кампанията за красота „Challenge Accepted“, която насърчава феновете да развихрят въображението си и да създадат свой личен грим и да споделят резултатите с хаштаг #macchallengeaccepted.

Пред списание People Шер споделя, че работата с Saweetie по време на фотосесията е била всичко друго, но не и предизвикателство. „Никога не съм я срещала преди, но видях нейно видео и ми хареса същността ѝ. Разбрахме се много добре. Сега тя ми идва на гости за вечеря“, разкрива актрисата.

Звездата нямаше нищо против да преразгледа класическия диско грим от ерата на Sonny & Cher, защото все още го включва във външния си вид, когато и поводът го позволява. Според нея, хората твърде много се тревожат за начина, по който някой друг се гримира. Шер казва, че всеки от нас има право да изразява себе си по различен начин и всичко трябва да се върти около това самите ние да се харесваме и да се забавляваме.

Това обаче не означава, че нейната собствена философия за красота не се е променила през годините. Процесът трябваше да се преобрази. Трябваше да има промени“, казва тя, добавяйки, че вместо да е напълно гримирана в наши дни, е по-вероятно да я видите с току-що измито лице и коса на кок, защото ходи на фитнес.

Когато иска да добави малко повече блясък към визията си, Шер посяга към големите мигли. За тези, които искат да повторят емблематичния ѝ външен вид, тя има няколко много мъдри съвета. „Мисля, че по-малкото неща правят по-големи промени“, разкрива актрисата. Допълва, че границата между точното количество грим и прекаляването е много малка и затова трябва да бъдем изключително внимателни да не я преминем.

Много преди сегашната си кампания, Шер беше една от първите знаменитости, които дадоха лицето и името си на аромат и участваха в реклами за красота. По това време тя беше силно критикувана и дори стана обект на подигравки. 30 години по-късно, когато всяка звезда пуска своя линия за красота и прави демонстрации на продукти в социалните мрежи, става ясно, че Шер е пионер и в тази тенденция.

„Платих голяма цена за правенето на реклами. Получих много критики и удари. Сега нещата се промениха напълно“, казва тя пред People. Допълва, че най-голямото предизвикателство е да продължиш въпреки негативното отношение и да бъдеш верен на себе си. Трябва да си готов да се изложиш в очите на другите, да бъдеш на границата на харесването, но да продължаваш по пътя към големите си цели.

Това обаче не е единственият начин, по който Шер изпревари кривата, що се отнася до красотата и стила. Всъщност някои от най-емблематичните ѝ визии се възраждат в социалните мрежи и това изключително много радва звездата.

„Всъщност не мога да повярвам, че направих толкова много. Малко са хората, на които са правени снимки през целия им живот... Не мисля, че е имало момент, в който да изляза от вкъщи и да не бъда снимана“, казва тя. Признава, че харесва всичките си визии и не се интересува, че някои ги смятат за смешни или странни.

Казва, че е предизвикателство да оформяш живота си по собствените си условия, без да чуваш страничните шумове. Но има едно правило, според което живее и което иска да предаде на следващото поколение – „Никога не спирай да бъдеш момиче. Ако никога не спираш да бъдеш момиче, никога няма да остарееш“.

Когато се чувствате неуверени в себе си, Шер предлага да сложите любимото си червило и настроението ви веднага ще се промени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари