IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за 2022: Звездно предложение с кристали

22 януари 2022 15 00

Представяме и няколко примера за вдъхновение

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Начинът, по който сериалът Euphoria на HBO вдъхнови всички ни да опитаме смел грим, ще остане един от най-влиятелните моменти в света на красотата.

Дони Дейви, авторът на спиращата дъха визия на персонажите, създаде тенденция, в която младите добавят бижута и кристали към иначе обикновения си грим. По този начин те създават повече разнообразие и забавен, блестящ обрат на външния си вид. Сега, след като Euphoria се завърна за втори сезон, кристалният грим ще стане още по-популярен през тази година.

Според доклада на Pinterest Predicts, през последната година е имало 110% увеличение в търсенията за кристален грим за очи. Платформата прогнозира, че интересът към тенденцията само ще нараства през 2022 година, което прави следващите месеци по-ярки и по-искрящи, що се отнася до грима.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

Кристалният грим не е само красив за гледане. Той е универсален – независимо дали искате напълно да промените визията си с ослепителна очна линия или да добавите единичен кристал към вътрешния ъгъл на окото си, за да му позволите да изпъкне още повече. Знаменитостите също са големи фенове на визията, включително Дуа Липа, Сторм Рийд и Аманда Горман.

Но как може някой, който не е опитвал кристален грим, да се включи в тенденцията? Как да сложите бижута, къде точно да ги поставите и как да ги премахнете, без да дразните кожата? Експерти отговарят на всички тези въпроси.

Как се прави кристален грим?

Първата стъпка към овладяването на тази тенденция е да съберете всичките си инструменти за грим на едно място. Ще ви трябват чифт пинсети, лепило за мигли и кристали.

„За да направите тази визия, просто вземете желаното бижу с пинсетата и нанесете малко количество лепило за мигли върху задната му страна“, казва Били Джийн пред InStyle. След това оставете лепилото да изсъхне за малко, след което поставете бижуто на желаното от вас място. За да сте сигурни, че кристалите ще издържат цял ден, Джийн съветва да не пестите от лепило. Трябва да покриете по-голямата част от основата на бижуто.

Начинаещите могат да опитат и самозалепващи се кристали, които вече имат лепило по себе си. Това ви позволява да изпробвате тенденцията и да изследвате различните цветове и стилове бижута, за да видите какво пасва на вашия вкус и визия.

Друг професионален съвет, който е важно да вземете предвид, е размерът на вашите кристали. Кара Ловело казва, че колкото по-малък е кристалът, толкова по-трудно се нанася. Въпреки това, тя обича по-малките размери, защото създават изтънчен вид на грима. „Може да е малко трудно да ги сложите, но обещавам, че ще изглеждат много по-добре“, категорична е Кавело.

Що се отнася до това къде да поставите кристалите си, Джийн казва да помислите къде искате да насочите вниманието на околните. Някои от любимите ѝ места са във вътрешния ъгъл на очите, горната и долната линия на миглите. Ловело казва, че около веждата е също забавен начин да добавите бижу.

Но независимо къде решите да нанесете своите кристали, най-важното нещо, което трябва да запомните, е да се забавлявате. Тук няма никакви правила, така че се чувствайте свободни да изследвате тази смела тенденция за красота.

След като дойде време да премахнете кристалите си, изберете крем или средство за отстраняване на грим на маслена основа. Това позволява на бижуто да се откъсне от лицето, без да причинява дразнене.

Идеи за грим с кристали

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари