IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2022: Най-популярният цвят сенки

9 януари 2022 12 00

Някои от звездите вече го пробваха

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Няма значение дали сте начинаещ в гримирането или професионалист с десетилетен опит, винаги ще има нюанс, или два, в палитрата от сенки, които винаги остават неизползвани.

За някои това е зеленото. Въпреки че цветът е свързан с растеж, почивка и релаксация, носенето му върху клепачите изглежда плашещо и неестествено. През 2022 година обаче бихме могли да използваме малко повече спокойствие, баланс и оптимизъм след изминалата година и половина. Именно затова зелените сенки ще бъдат на мода през следващите месеци и със сигурност трябва да се заредите с тях.

Да не говорим, че през 2021 година се нагледахме на различни вариации на зеления грим, появили се по червените килими и модния подиум. Известните личности малко избързаха с тази тенденция, изпробвайки я още през миналата година, но това пък ще ни послужи за бързо вдъхновение за грим в първите дни от 2022-а.

От неонова очна линия с лайм до пастелни нефритени клепачи, събрахме седем вида зелени сенки за очи, които ще бъдат навсякъде през следващите месеци.

Джема Чан

Джема Чан

Снимка: Getty Images

Когато създаваше визията на Джема Чан за Met Gala 2021 година, гримьорът Даниел Мартин отдаде почит на първата китайска актриса Анна Мей Вонг, като съчета техниките за грим от 20-те години на миналия век с модерните цветове. Резултатът? Тази разкошна топла визия със зелени сенки, които са перфектният нюанс за преходен сезон.

Дуа Липа

Дуа Липа

Снимка: БГНЕС

Не е нужно да избирате само един нюанс, когато носите зелен грим. За модното ревю на Versace, представящо пролетната колекция за 2022 година, гримьорката Пат МакГрат демонстрира как да смесваме и съчетаваме актуалния цвят, наслоявайки неонов лайм и аква театрални бои към графично котешко око, видяно върху очите на Дуа Липа.

Ема Чембърлейн

Ема Чембърлейн

Снимка: Getty Images

Когато работите със смели цветове, неоновият грим на Ема Чембърлейн е доказателство, че малкото количество може да създаде невероятен ефект. След като направи опушена въглена основа и очерта очите с черна линия, гримьорката Келси Денихан добави неон със сянка, за да получи интензивен завършек.

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл

Снимка: БГНЕС

Когато конкретен цвят на грима се появи два пъти на едно и също ревю, това е солидна индикация, че ще бъде истинска тенденция през следващия сезон. Заедно с неоновите котешки очи на шоуто на Versace за пролет 2022 година, гримьорката Мат МакГрат демонстрира как да носите чисто зелени сенки, създавайки изумруденозелено опушено око.

Яра Шахиди

Яра Шахиди

Снимка: Getty Images

За наградите „Еми“ през 2021 година звездата от Grown-ish съчета сенките си със зелената рокля. След като очерта очите си с драматично котешко око, гримьорката Емили Ченг сложи два слоя зелен грим в центъра на клепача и го смеси с долната линия на миглите. След това тя подчерта очите с неонов цвят, стигащ до вътрешните ъгли.

Прабал Гурунг

Прабал Гурунг

Снимка: Getty Images

Ако сте начинаещи в смелите цветове на грима, погледнете дефилето на Прабал Гурунг за пролет 2022 година, за да се вдъхновите. Тук гримьорът Сил Бруинсма създава неонови лъчи около вътрешните и външните ъгли на очите. Едно нещо, което трябва да запомните, когато пресъздавате този външен вид? Приложението не трябва да бъде напълно перфектно.

Джорджо Армани

Армани Гети

Снимка: Getty Images

Може да кажете, че пастелните цветове не са революционни за пролетта, но мекият нефритен грим на очите е достатъчен, за да накара всеки да се откаже от любимите си неутрални нюанси. Гримьорката на Armani Линда Кантело смесва течни сенки за очи, за да постигне блестящия ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари