IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата: В каква последователност да използвате продуктите си?

3 март 2022 21 00

Какво да измивате веднага и какво да оставите за по-дълго време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Може да сте усвоили изкуството на нанасяне на продукти за грижа за кожата, но тези за косата са съвсем друг случай. Докато поставянето на балсам след шампоан е ясно на всеки, нещата може да станат малко по-объркващи, след като вземете предвид термозащитните средства, изглаждащите кремове, маслата за коса и други.

Подобно на грижата за кожата, има правилен начин за нанасяне на продуктите за коса, като използването им в грешен ред може да я увреди. От само себе си се разбира, че всеки тип коса може да реагира по различен начин към грижата и стилизирането, но има общи съвети за това как най-добре да приложите продуктите си.

Ето и правилните стъпки:

1. Шампоан, балсам и маска

Рутинната ви процедура за коса започва с душ. Стартирайте с помощта на шампоан и балсам, които са подходящи за вашата текстура и нужди. Ако имате например къдрава коса, използвайте формула, която ще заздрави къдриците и ще ги хидратира. Същото важи и за балсамите ви. Например хората с боядисана коса трябва да използват продукти, които поддържат цвета свеж и ярък.

избор на

Снимка: iStock

Ако искате да подобрите още повече рутинната си грижа, използвайте маска за коса след балсама, за да осигурите по-добро лечение на кичурите си.

2. Спрей за разплитане и топлинна защита

Всички типове коса, от гъста и къдрава до фина и права, трябва да започнат рутината си след баня с неизмиващ се балсам и спрей за разплитане, за да предотвратят накъсването и да засилят подхранването на косата. Ако се сушите със сешоар, винаги нанасяйте топлинна защита, преди да започнете.

„От гледна точка на реда, неизмиващият се балсам винаги е първият продукт, който трябва да се добави, тъй като действа като основа за косата“, обяснява фризьорката Мишел О'Конър пред InStyle. Тя добавя, че много средства, които не изискват измиване, действат и като топлинна защита, така че може да пропуснете тази стъпка, ако формулата ви има топлинна и UV предпазване.

спрей за

Снимка: iStock

Въпреки че всички типове коса могат да се възползват от неизмиващи се средства, има разлика в начина, по който трябва да ги прилагате. „Хората с права коса трябва да ги използват върху чиста, подсушена с кърпа коса, докато тези с къдрава – върху чиста и мокра“, казва фризьорът Джъстин Товес-Винчилоне. Той добавя, че по този начин ще осигурите максимално усвояване на продукта.

3. Мус, крем и гел

Следващата стъпка зависи от типа коса и начина, по който планирате да я оформите. Ако косата ви е гъста и я носите права, Типи Шортър казва да използвате термозащитен крем за бързо изсушаване. Хората с къдрава или чуплива коса, които искат да подобрят текстурата си, трябва да изберат гел за оформяне на къдрици. И накрая, ако косата ви е фина и се нуждае от увеличаване на обема, Шортър съветва да използвате стилизиращ мус, тъй като той ще добави обем и ще задържи кичурите ви прави през цялото време.

4. Масла за коса

масло за

Снимка: iStock

По същия начин, по който маслото за лице действа за запечатване на влагата, маслото за коса прави същото. О'Конър обяснява, че добавянето му в края на рутината ви не само ще подхрани косъма, но ще осигури и повече блясък.

5. Спрей за оформяне

Завършете рутината си като използвате любимия си сух текстуриращ спрей. Просто се уверете, че косата ви е суха, за да може продуктът да се задържи. Той ще добави обем, текстура и стегнатост за по-фини типове коса и ще задържи влагата при къдриците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари