IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически: 6 свежи предложения

1 април 2022 16 30

Забравете за пролетното почистване и се насладете на пролетното подстригване

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма нищо по-хубаво от започването на новия сезон с нова прическа или нов цвят на косата.

Тъй като вече посрещнахме пролетта, време е да помислим за промяна в себе си. Някои от нас се насочват към по-лекото хранене, влизането във форма за лятото, намаляването на алкохола или пък увеличаване на физическата активност. Други обаче решават, че искат промяната да започне от външния им вид, записвайки си час при фризьора за нова прическа.

И тази пролет тенденциите при косите отново ще бъдат свързани с лесната поддръжка и приемането на естествената текстура. „В днешно време хората искат външен вид с ниска поддръжка, който е лесен за грижа и оформяне у дома. Тези прически са шик и изискват минимално или никакво топлинно оформяне, което също подобрява здравето на косата“, казва Ейми Абрамайт.

Предлагаме ви шест прически, които ще бъдат на мода тази пролет

1. Бикси

Кръстоската между боб и пикси е по-структурирана от първото, но не е толкова подрязана като второто. Тя е леко по-разхвърляна и свободна, с по-несиметрична форма и повече текстура.

Когато оформяте къса прическа като бикси, всичко е до създаването на обем и безтегловна текстура. Ключът към този стил е спрей за повдигане на корените преди изсушаване и такъв за дълготрайна текстура след това.

2. Боб/Лоб

Ако сте фенове на по-късите и прави прически, не се притеснявайте. Стилистите казват, че стилът боб е тук, за да остане. В салоните обаче започват да се появяват вариации, като най-популярната от тях е лоб, тъй като не е нужно да се ангажирате с рязка смяна на дължината. Ако се изкушавате от по-къси прически, експериментирайте и оставете кичурите си да слязат максимум до брадичката или раменете.

3. Октопод

Стилистите прогнозират, че прическата тип „октопод“ ще бъде една от най-популярните през пролетта и лятото. Модерният стил, който завладя социалните мрежи преди няколко месеца, е наречен така заради множеството си накъсани слоеве, за които се казва, че приличат на пипалата на октопод.

„Това е по-модерна вариация на шаг с по-къси слоеве отпред и вълнисти, къси слоеве по гърба“, обяснява колористът Джарод Шин. Бретонът може да бъде къс до веждите или пък да го оставите разделен на две, имитиращ завеса.

4. Тесен бретон

По-къси кичури в центъра и по-дълги отстрани, бретонът с тесни места е най-новото издание на разделения на две бретон, идващ с още по-женствен привкус. Той може да бъде добавен към почти всяка една прическа, работи добре върху всички текстури на косата и е относително нисък за поддръжка в сравнение с типа „завеса“.

В идеалния случай бретонът с тесни места трябва да започва от върха на веждите ви и постепенно да продължава надолу, за да достигне скулите.

5. Равна подстрижка

Уморихте ли се от слоеве? Еднаква дължина навсякъде, чисти и раздвижени форми, липсата на слоеве също ще бъде на мода тази пролет. Всички те всъщност създават ефекта на по-гъста коса, според специалисти. Другото хубаво нещо е, че може да направите тази прическа на всяка дължина на косата, независимо дали става дума за къс боб или нещо по-дълго.

6. Разрошени слоеве

Фризьорите казват, че този външен вид е чудесен за хората с естествено вълнообразна коса със средна плътност. Идеален е за всички нас, които искат стил с лесна поддръжка, тъй като всичко, което трябва да направите, е да напръскате влажната коса със спрей с морска сол, за да запазите естествената си текстура.

Попитайте вашия стилист за направата на къси до средни кичури, които започват от около скулите и завършват с меки, разрошени краища. Подобно на подстригването в една дължина, тази прическа лесно се постига върху всяка коса, като добавя много движение и визуален интерес.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари