IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – кок в стил Y2K

5 май 2022 14 30

На него заложи Джиджи Хадид за червения килим

Getty

Getty

Ако се чудите кои са най-актуалните пролетни прически, ви предлагаме да разгледате снимките от последните няколко лъскави събития в световен план. Там, наред с нови тенденции, много жени заложиха на добре познати. Една от тях е носталгията по 90-те и 10-те от новия век. Тогава властваше стилът Y2K и ето че днес той отново е на мода.

По данни на Stylist, видеа с хаштаг #y2k са събрали над 4,3 милиарда гледания. да, точно така. Те включват от уроци за гримиране до инструкции за прически, всички включващи диаманти, асиметрични форми и смели акценти. Сред тях попада и кокът, който вместо обикновен, е с „пера“, получени от оставена навън коса.

Ако преди близо 10 години не сте си правили такава прическа, то сега е момента да я изпробвате. Наскоро самата Джиджи Хадид се появи със същата – на червения килим на Met Gala.

Пролетни прически – как да си направите кок в в стил Y2K?

Джиджи Хадид,

БГНЕС

„Този ​​външен вид крещи за 10-те след 2000 г. Характеризиращ се с висок кок с ултра-елегантен завършек, острият горен възел придоби бърза популярност, след като бе носен от Джиджи и Бела Хадид, както и от Оливия Родриго“. Това казва пред горепосоченото издание Салваторе Йерна, фризьор в известен лондонски салон.

„За да получите външния вид, започнете с рязко разделяне на косата надолу по средата – от линията на косата до тила, като я закрепите в опашка с ластик към горната част на главата. След това направете страните („перата„) лъскави с помощта на гребен или четка, покрита със спрей за коса или прозрачен гел“, казва още той.

Или по-просто казано, вместо да увивате косата около специална гъба за кок, я връзвате така, че краищата да останат в горната част. Разделяте на две и стилизирате с подходящ продукт, за да стърчат настрани точно като тези на Джиджи Хадид.

Лори Харви, Doja Cat, Shenseea, са други известни дами, падащи си по същия стил в косите.

„Краищата се закачат или пъхват през предната част на ластика за коса и се оставят свободни, за да се развият около кокчето под формата на шипове („пера“).

„Начинът на оформяне на краищата се свежда до личните предпочитания – някои предпочитат прави шипове, други стегнати или еластични къдрици“, казва още коафьорът.

Разбира се, този кок в стил Y2K, част от актуалните пролетни прически, може да увреди косата ви. Ето защо не бива да се прави всеки ден, а само за специален повод. Причината е, че гривата ви се усуква и може да бъде наранена от ластика, в зависимост от това колко е стегнат.

Ето и още идеи за пролетни прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари