IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически пролет/лято: 5 идеи за червенокоси

7 май 2022 13 30

Фризьорът на знаменитости споделя своите съвети

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Докато изпробването на нови цветове на косата е доста обичайно за блондинките и брюнетките, хората с червена коса са склонни да се колебаят малко повече относно въвеждането на нов нюанс. Имайки предвид това колко желан е техният цвят, е напълно разбираемо да не искат да го променят или напълно да го заличат.

Но има и червенокоси, които обичат да експериментират с косата си, но пък не искат напълно да се сбогуват с естествените си кичури. Добрата новина е, че не е нужно. Тук влизат в игра различните акценти, които може да поставите върху червената си коса. Като включите разнообразие от различни тонове, ще можете да съставите по-размерен цвят на косата, без да се налага радикална промяна.

Добавянето на отблясъци към всеки цвят на косата ще ѝ придаде по-голяма дълбочина и разнообразие. А що се отнася до червенокосите, фризьорката Рейчъл Бод казва, че промяната се свежда до цели с ниско и силно въздействие. Според нея, червената коса с ниско въздействие се характеризира с цвят, който показва достатъчно размер и текстура по възможно най-естествения начин, докато нюансът със силен ефект се отнася до живи и ярки нюанси.

червена коса

Снимка: iStock

Освен да мислите колко смело искате да изглежда червената ви коса, когато всичко е приключило, фризьорката Рита Хазан казва, че е важно да си запазите час при професионалист, който е специализиран в естествените червени коси. „Тя е по-трудна за повдигане и боядисване. Червенокосите всъщност не се нуждаят от акценти – те са толкова красиви сами по себе си – но ако ги искате, е хубаво да бъдат много фини и да се съчетават добре с основния ви цвят“, казва тя пред InStyle.

Най-добрият начин да осигурите безпроблемно смесване, според фризьорката Швон Пъркинс, е да изберете боядисване чрез балеаж. „Всеки вид акценти, които работят за блондинки, ще подхождат и на червена коса“, категорична е тя. Ако основният ви цвят е червен, е добре да използвате медни и златни акценти, за да направите червеното да изглежда многотонално и меко.

Ето няколко идеи за акценти върху червена коса

Медночервени акценти

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Bodt (@rachel_bodt)

За силно въздействащ червен цвят на косата, Бод препоръчва медночервено, по примера на Барби Ферейра. Фризьорката съветва те да бъдат само ниво или две по-светли от основния цвят, за да може той също да изпъкне. Този метод работи чудесно за хора с неутрален тен на кожата.

Джинджифилови акценти

За червен цвят с ниско въздействие, Пъркинс предлага да следвате примера на Брайс Далас Хауърд. „Нейният външен вид е перфектен пример за светлочервено с подчертано измерение“, казва тя пред InStyle. Това е по-скоро ягодова блондинка с подчертани краища в медено-златист тон. Фризьорката описва цвета като наситено джинджифилово или ягодово русо със златисти акценти.

Брайс Хауърд

Снимка: Getty Images

Тъй като това е светъл червен цвят на косата, Пъркинс казва да не се изненадвате, ако излезете от салона и косата ви изглежда по-тъмна от желаното. „Обикновено червените нюанси изглеждат най-ярки, когато са боядисани за първи път и са склонни да избледняват с течение на времето“, успокоява тя. Допълва, че не трябва да се паникьосвате, защото съвсем скоро ще получите желания от вас цвят.

Бежово-медни акценти

Макар и по-тъмен от типичното ви червено, Бод казва, че бежово-медният цвят на косата, като този на Джоуи Кинг, се прави най-добре, като се започне с мека основа и се включи много боядисване. Фризьорите описват нюанса като прозрачен и въздушен. „Подтоновете не са нито оранжеви, нито червени, а по-скоро златни или медни. Това е страхотно за всеки цвят кожа, защото е баланс на толина“, казва Бод пред InStyle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joey King (@joeyking)

Тъй като това е по-сложен и особен цвят на косата, тя съветва да носите снимки, за да покажете на фризьора си точно какво искате.

Ярки кехлибарени акценти

Ягодовата блондинка често се смята за по-скоро рус, отколкото червен цвят, но Джесика Частейн доказва обратното с този жизнен кехлибарен оттенък. Според Хазан, това е чудесен начин да превърнете прическата си в модерна визия, отбелязвайки че именно това прави Частейн по време на наградите „Оскар“.

Джесика Частейн

Снимка: Getty Images

За да пресъздадете завладяващия цвят на косата, Хазан казва, че най-важното нещо е да сте наясно с дебелината на вашите акценти. Според нея, плътните отблясъци ще направят косата да изглежда твърде деконструирана.

Ярки медни акценти

Софи Търнър

Снимка: Getty Images

Жадувате за по-тъмен червен цвят? Хазан обича вида на яркия меден оттенък на Софи Търнър. За тази визия фризьорът ви ще трябва да постави традиционните акценти от фолио, за да повдигне малко цвета и да постави серия от наситеночервени и медни нюанси. Останалата част от косата ще се нуждае от яркочервен тонер, за да завърши външния вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари