IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красива и здрава коса за пролетта – пробвайте #hairslugging

12 април 2022 14 30

Тенденцията идва от трик в грижата за кожата в TikTok

IStockphoto

IStockphoto

Сухотата на кожата и косата е често срещан проблем тази пролет. Кичурите се нуждаят от по-интензивна хидратация и, ако искате красива и здрава коса, то трябва да промените грижата си за нея. И, според най-новата тенденция в TikTok, това може да стане чрез един лесен трик. Той се казва „Slugging“ и може да го намерите в платформата с #hairslugging.

Въпросната бюти рутина е свързана с вековна практика от Южна Азия и корейска тенденция в грижата за кожата от миналата година, която се превърна в хит. При нея жените почистват добре лицето си, след това го мажат добре с вазелин и спят с него, за да имат по-хидратирано лице. Ето че днес – за по-лъскава и здрава коса, те нанасят сходен продукт, но върху косата си.

За кого е подходящ така нареченият #hairslugging за красива и здрава коса?

арганово масло,

IStock

Ако в края на зимата косата ви е лишена от блясък и влага, лесно бухва и цъфти, може да насърчите нейната хидратация. Това ще стане именно чрез техниката #hairslugging. Според фризьора Джейсън Колиър, ако все пак имате по-мазна коса, по-добре е да не я правите често.

„Въпросният трик е особено подходящ за жени, които имат много сухи краища на косата. Той задържа влагата. Харесва ми, че насърчава допълнителни практики за овлажняване“, казва фризьорът Джеръми Тардо, който работи с Майли Сайръс и Джаред Лето.

Ако натиснете на хаштага#hairslugging, ще видите, че той има над три милиона гледания в TikTok. И именно там потребителките споделят своя опит с нанасянето на естествени масла за коса, стоенето с тях и крайния резултат.

Красива и здрава коса за пролетта – с чорап?

Подобно на намазването на лицето с вазелин, само за една нощ ще имате красива и здрава коса. Това може да стане чрез нанасяне на арганово или друго подходящо масло върху вашата коса. За предпочитане е това да не става в корените.

„Основното нещо за различните типове коса е да използвате маслото или маската, които работят най-добре за вас“, казва още Тардо. И уточнява, че това може да е продукт, който вече имате.

Според Кия Райт, която работи със звезди като Сиара и Тайра Банкс, за жени с по-гъста и непокорна грива като тяхната, е добре да се увие допълнително. Това може да стане с найлонова торба и отгоре микрофибърна кърпа. По този начин косата ще се загрее и ценните вещества на маслото ще проникнат в дълбочина.

Може да ви се стори странно, но както някои ползват чорап, за да си навият краищата, така и го употребяват, за да покрият вече добре намазаната опашка. Именно той ще я предпази от триенето през нощта, причинено между главата и възглавницата, която може да е от синтетична материя.

С подходящото масло, найлонова чантичка, микрофибърна кърпа или чорап, след няколко часа измивате и имате по-здрава коса с блясък и плътност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари