IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически пролет/лято: Бохо плитките са героят на сезона

22 април 2022 15 00

Голяма част от знаменитостите вече са ги пробвали

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Каква да ми бъде следващата прическа? Този въпрос тормози голяма част от дамите с настъпването на новия сезон. Една от най-честите промени е тази в косата, независимо дали става дума за намаляване на дължината, добавяне на бретон или смяна на цвета. Всичко зависи от личния избор и това колко сме смели в решението си.

През последните две години, благодарение на пандемията и изолацията, прическите като че ли останаха на заден план заради затварянето на салоните за красота или страха от заразяване с коронавирус. Голяма част от нас предпочетоха да се подстригват сами или пък да разчитат на приятелска помощ за боядисването. Със сигурност някои от нас вече са се превърнали в специалисти в създаването на прически, което ще е от голяма полза тази година.

Въпреки че салоните за красота вече са отворени, много дами продължават да предпочитат домашните процедури за коса. Те разчитат на стилове, които изискват по-ниска поддръжка, по-лесно оформяне и могат да бъдат подходящи за всякакви поводи. Пролетта и лятото обаче изискват малко по-свежи идеи, като имаме една, която може да бъде направена и у дома.

Говорим за бохо плитките, които набират все по-голяма популярност. Това, което започна като щадящ подход към косата от страна на Хейли Бийбър, бързо ескалира и множество инфлуенсъри и звезди се насочиха към стила. Причината е, че прическата е много лесна за създаване, но в същото време се отличава с елегантност и шик.

Към клуба на Бийбър се присъединиха Роузи Хънтингтън-Уайтли и Аня Тейлър-Джой, като и двете бяха забелязани да носят подобни плитки преди няколко дни. При представянето на новите си червила в Лондон, Хънтингтън-Уайтли, която блестеше в червена рокля, носеше косата си в мека, лъскава плитка, допълнена от къдрави кичури, които оформяха лицето ѝ.

Тейлър-Джой, от друга страна, носеше леденорусата си коса в по-стегната плитка, когато излизаше от хотел в Лондон. Общото между нейния и стила на Бийбър и Хънтингтън-Уайтли беше разделянето на косата по средата. Красотата на бохо плитката обаче се крие в това, че тя може да бъде променяна в зависимост от тоалета и повода.

Плитката не е просто практичен начин да премахнете косата от лицето си, докато се опитвате да свършите всички задачи през горещия ден. Тя също е страхотен външен вид, когато бъде допълнена от по-официален тоалет. Създаването на бохемски завършек на вашата плитка се крие в детайлите – от оставянето на няколко свободни кичура да падат около лицето до свободното сплитане на косата.

Аня Тейлър-Джой

Снимка: Getty Images

Ако експериментирането с червена коса ви изглежда твърде драстично, тогава обикновената бохо плитка е също толкова актуална тенденция за коса, която да опитате през пролетта и лятото.

Ето още няколко свежи предложения за тази пролет

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари