IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически: На мода е червеният цвят

10 април 2022 18 00

Според фризьори, все повече дами ще залагат на него

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Казват, че медните нюанси изглеждат добре на почти всяка коса. В рязък контраст с нектарната руса тенденция, която видяхме навсякъде миналата година, този джинджифилов цвят привлече фенове от всякакви възрасти, включително Джиджи Хадид, Сиара, Фийби Дайневор, Синди Суини и Кендъл Дженър. Очаквайте скоро да го видите и във вашия град, ако все още не сте го засекли.

Адаптивният цвят може да има няколко различни вариации – кестеняв с руси акценти като при Сиара, кестеновочервен като на Суини или по-огнен като при Джиджи Хадид. Кендъл Дженър избра да запази корените си по-тъмни, като по този начин придаде по-голям контраст на прическата си.

Медната тенденция позволява на някои хора да покажат по-бунтарската си страна, като рискуват с нюанси на оранжево, като по същото време дава възможност на по-плахите да задържат семпъл и обикновен вид с кестеняви тонове. Така че има резон хаштагът #copperhair в Instagram да се хвали с над 1.1 милион публикации, докато над 92 милиона души в ТикТок са го проверявали.

Но не позволявайте на безкрайния успех на тенденцията да ви заблуди. Фризьорката Оливия Казанова предупреждава, че медните тонове изискват много грижа, защото са склонни да избледняват бързо. Според Рейчъл Бод, обучените фризьори имат умение да избират кой нюанс подхожда най-добре на клиента, като се взимат предвид фактори като цвят на очите, и боядисването е най-добре да се случи при професионалист. Бод добавя, че добро практическо правило е да изберете нюанс на медта, който има нещо общо с кожата ви.

Както споменахме, медният цвят е доста гъвкав. „Повечето тонове на кожата ще се справят добре с него, защото той може да се използва в различни вариации“, казва фризьорката Аманда Мур пред Allure.

Ако имате естествено тъмна кожа, ще трябва да изберете по-задълбочен и труден процес на изрусяване и боядисване. Ето защо Мур предлага да отидете в салона за коренно ретуширане на всеки четири до осем седмици, за да поддържате живостта на цветовете.

Казанова препоръчва на хората с по-светла коса да използват гланц за по-лесна поддръжка на медния вид. За разлика от боята, при този процес няма да има израстване на корени или „линия на демаркация“, което означава, че блясъкът постепенно ще избледнее. Тази опция работи най-добре за по-фини медни тонове.

Когато става въпрос за поддръжка, Мур препоръчва да си вземете добър шампоан без сулфати. „Сулфатите са сурови детергенти, които създават мехурчета в сапуна, но са прекалено сурови за скалпа ви. Те причиняват сухота и премахват цвета на косата, в който сте инвестирали“, казва тя пред Allure. Предлага да закупите балсам, който не съдържа парабени, за да предотвратите натрупването на мазнини, без да премахвате блясъка си.

Козметичният химик Рон Робинсън казва пред Allure, че сулфатите могат да премахнат естествените масла от кожата, да я изсушат и да я направят склонна към алергични реакции. Това означава, че шампоаните без сулфати са най-добри за чувствителен и сух скалп, както и за увредена коса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари