IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически: 6 идеи с балеаж

29 март 2022 16 30

Има повече от един начин да промените визията си с тази техника

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако изсветлявате косата си, вероятно сте чували за балеаж. Техниката, която произхожда от Франция, включва ръчно боядисване на акценти, за да се създаде градуирано и естествено изглеждащо измерение. Процесът обаче доста се различава от традиционното боядисване с фолио и предоставя няколко по-големи ползи.

„Това създава по-персонализиран външен вид“, казва Шовне Пъркинс. Тъй като не сте обвързани с квадратната форма на фолио, акцентите могат да бъдат направени навсякъде. Това позволява на фризьора да постави по-светлите нюанси там, където искате, по-високо или по-ниско в косата, и да промени концентрацията на цвета, ако така желаете. Крайният резултат също е много по-естествен и изисква много по-малко поддръжка. Израстването е забележимо по-меко, защото няма очевидна линия от мястото, където е било поставено фолиото.

Въпреки че балеажът може да се свързва най-често с блондинки, всъщност има много различни начини за включване на акценти, освен основните руси. По-долу ви представяме шест идеи за боядисване с тази техника, които ще ви накарат бързо да си запишете час при вашия фризьор.

1. Плажен балеаж

Според Пъркинс, именно това направи балеажа известен – той се отличава с по-мекия, жив вид на корените. Лекотата е най-очевидна около предната част на лицето и естествено преминава в по-мека брюнетка. До този момент това работи най-добре при естествени блондинки или по-светли брюнетки.

По същия начин, Феминг нарича стила „целунат от слънцето“ - цвят, вдъхновен от естестения начин, по който косата на децата става по-светла през лятото. Той включва цветове като русо или златисто карамелено, сложени там, където слънцето естествено би подчертало косата ви.

Въпреки че този цвят е с доста ниска поддръжка, вероятно ще имате нужда от корекция няколко пъти годишно, за да поддържате ярките кичури около лицето си хубави и живи.

2. Кафяв балеаж

Твърде често свързваме направата на кичури с русия цвят, но в същината си този процес означава добавяне на повече измерение към косата. Брюнетките също могат да имат красиви, персонализирани и елегантни резултати, като добавят някои тонални акценти в нюанси като карамел или меко пепеляво кафяво към по-тъмната си основа.

3. Къдрав балеаж

„Когато клиентите имат къдрава коса, искаме да оставим текстурата и начина на падане на къдриците да определят къде ще поставим акценти“, казва Пъркинс. Вместо да се боядисва ръчно само повърхността на косата, в този случай се рисува и от двете страни, като по този начин се позволява на къдриците да показват живот и лекота.

За разлика от подстригването, няма нужда вашият фризьор да бъде непременно специалист по къдрици, въпреки че не пречи предварително да попитате дали има опит с къдрава коса и поставянето на цвят, ако искате този ефект.

4. Бебешки лек балеаж

Флеминг казва, че това е чудесен вариант за тези, които искат най-фините промени. Малки кичури коса се подбират и боядисват в нюанси, само едно до две нива по-светли от естествения ви цвят. Пъркинс нарича това едва забележим балеаж, като добавя, че ефектът на израстване е изключително минимален, така че прическата е подходяща и за хората, които не искат да се занимават с прекалено много поддръжка.

И двамата експерти посочват, че тази техника създава ефекта на много красив блясък на определени части от косата, а не на цялата ѝ дължина.

5. Обърнат балеаж

Вместо да изсветлявате косата, целта тук е да добавите дълбочина в задната част, за да създадете по-тъмен или по-измерен вид. Този тип балеаж е идеален за руса или светла брюнетка, която се надява да добави дълбочина и по-богати нюанси към косата си.

6. Ключов балеаж

Ако искате да подчертаете само няколко ключови кичура от стила ви, това е правилният начин. Фокусирайте се само върху частите, към които искате да привлечете внимание. Тук буквално използвате лекотата, за да насочите погледите към определени области, като например бретона си. Големият плюс тук е, че тъй като стилът също не е цялостно изсветляване на косата, наистина не е нужно да се притеснявате за какъвто и да е вид корекция. Този тип балеаж изглежда наистина страхотно и докато косата израства.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари