IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балеаж – техниката за боядисване, подходяща за всяка заета дама

7 януари 2022 12 00

Красива визия, която не изисква голяма поддръжка

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка една блондинка, която се е сблъсквала с тъжната реалност на потъмняването на косата през годините, много добре познава неистовото желание отново да се върне към естествения си цвят. Но поради стари мъдри приказки и истории на ужасите за изгорели кичури, голяма част от нас не искат да се занимават с поддръжката или потенциалните щети на поредното изсветляване.

Точно тук идва балеажът, който позволява постепенно изсветляване , което имитира целунатия от слънцето естествен рус цвят. Да не говорим, че това означава много по-малко посещения на салона за красота, което се вписва чудесно в бюджетния ни план за тази година. Ако мислите да изсветлите косата си, балеажът е най-добрият вариант за вас.

Ето какво трябва да знаете за тенденцията с ниска поддръжка

Какво е балеаж?

Възхваляван за фината градация на цвета от корена до върха, балеажът отдавна се счита за най-добрата цветова тенденция за тези от нас, които предпочитат да посещават салона за красота сезонно, а не ежемесечно. Концепцията не е нищо ново, но си струва да се преразгледа.

балеаж istock

Снимка: iStock

Балеажът е техника, при която боядисването се започва близо до корена и продължава по дължината на косата, за да се създадат по-светли тонове. При него се цели да се получи по-малко контраст между двата цвята на косата.

Кой може да си направи балеаж?

Макар технически всеки да може да се възползва от тази техника, фризьорката Джей Мартин казва, че хората със средно до много светла коса са най-добрият кандидат. Според нея, така ефектът ще е много по-забележим и красив. Колежката ѝ Каролин Митганг препоръчва да използвате основния си цвят за начало и да не избирате нюанс, който твърде много се различава от него. Ако търсите повече разнообразие, Мартин казва, че можете да опитате популярното преди омбре, което сега е доста по-рядко срещано.

балеаж istock

Снимка: iStock

Друга причина да изберете балеажа е, ако искате да освежите външния си вид без това да изисква голяма поддръжка. Можете да бъдете по-небрежни относно честотата на посещение на салона за красота.

Каква поддръжка изисква балеажът?

Всеки цвят, който не е твърде далеч от естествения ви, ще изисква ниска поддръжка. С балеажа обикновено не променяте корена или основния си нюанс, така че той работи във ваша полза, тъй като няма да изисква голямо внимание.

Мартин добавя, че балеажът може да се надгради, така че, ако искате да постигнете по-светъл вид, можете да отидете няколко пъти в годината при своя фризьор. Но ако просто искате да добавите малко естествено разнообразие, то ходенето на всеки шест до осем месеца ще ви е достатъчно. Но имайте предвид, че всяка намеса може да отнеме няколко часа, така че си съобразете графика.

балеаж istock

Снимка: iStock

Поради ниската поддръжка на косата, Мартин казва, че балеажът е по-здравословен за косата. Тя обаче подчертава, че това все още е изсветляваща процедура и като всички бои може да причини щети. За поддържане на свежест и блясък, фризьорката предлага да третирате с гланц или тоник между сесиите на боядисване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари