IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимни прически: 7 хитови цвята за сезона

27 декември 2021 13 30

Ето какво ще властва през следващите няколко месеца

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Боядисването на коса никога не остарява. Разбира се, един нюанс може да има своя момент на слава, докато друг не бъде въведен като новия владетел, но това, което е по-важно от следването на тенденциите, е да намерите нюанс, който ви подхожда и ви харесва.

Като се има предвид това, трудно е да се пренебрегне фактът, че една и съща шепа цветове продължават да се появяват върху косите на знаменитости, както и в нашите социални мрежи. И когато нямаш търпение да направиш промяна във визията си, няма нищо лошо в това да погледнеш към любимите си звезди или известен фризьор за вдъхновение.

В случай, че в момента се намирате в такава ситуация, ви даваме няколко нюанса, които са напът да се превърнат в най-големите тенденции в цветовете на косата в началото на 2022 година. Няколко топстилисти споделят защо точно тези цветове са страхотни за зимата, както и съвети за тяхната поддръжка.

От платиненорусо до топли брюнетки, ето какво ще властва в края на 2021 и началото на 2022 година

Ягодова мед

Според Джордж Папаниколас, може да очаквате да видите някои ягодово-медни тонове този зимен сезон. Знаменитости като Фийби Дайнвор са вдъхновението ни за по-топлите тонове през студените месеци. Това е сестринския нюанс за ягодоворусо, но е малко по-дълбок и по-топъл. Уютен цвят, който ще ви стопли в началото на 2022 година.

Папаниколас казва, че този цвят е лесен за нанасяне върху руса коса или вече съществуващи червени тонове. Що се отнася до поддръжката, медните нюанси не изискват кой знае колко голяма грижа, но е хубаво да използвате лилав шампоан, с който да запазите блясъка си за по-дълго време.

Тъмна коса със светлокафяви отблясъци

В противоположния спектър на ягодова мед ще видим много тъмни цветове на косата с фини топли кафяви отблясъци. Според Папаниколас, мекото измерение дори на най-тъмната коса придава малко повече движение и живот на кичурите.

Меган Маркъл

Снимка: БГНЕС

Ако сте брюнетка, която търси промяна на разумна цена и да не изисква много поддръжка, това е цветът за вас. Меките акценти са подходящи за естествено и лесно израстване. „Дълбочината и деликатният баланс на топли и студени тонове създават знойно, луксозно покритие, за да обогатят, освежат и издигнат кафявото“, казва Нина Рубел пред InStyle.

За да поддържате цвета си, Рубел препоръчва да инвестирате в безопасни за нюанса шампоан и балсам, препоръчани от вашия фризьор.

Ледена блондинка

Тази година експертите очакват да видят как ледено готините блондинки се възраждат. Този цвят беше актуален и през изминалата зима, но това не му пречи отново да властва. Когато навън е снежно и студено, неизбежно е визията ви да бъде вдъхновена от заобикалящата ви среда.

Лейди Гага

Снимка: БГНЕС

Следването на примера на Лейди Гага не е точно нежно решение за косата ви, така че използването на репаративна терапия може да помогне за съживяването на стресираните кичури. Колористката Деми Пасарис препоръчва да използвате маска, която възстановява косата отвътре навън.

Греяно вино

Зендая БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Нина Рубел казва, че цветовете на косата, вдъхновени от любимите ни уютни зимни напитки, ще бъдат една от най-големите тенденции тази и следващата година. Помислете за смесица между сайдер с подправки, греяно вино и канела, индийско орехче. Тези червени тонове ще добавят жизненост и контраст към сивото небе през зимата.

Лъскава брюнетка

Преминаването към по-тъмен нюанс през студените месеци е зимна тенденция при косите, която никога няма да излезе от мода. Ето защо фризьорът Ник Стенсън казва, че лъскавата брюнетка отново ще влезе в желанията на дамите.

Знаменитости като Хейли Бийбър, Зоуи Дойч и Били Айлиш предпочетоха шоколадовия нюанс. Най-хубавото в този цвят на косата е, че е толкова лесен за поддържане, независимо дали ще изберете да се боядисате в един нюанс или ще правите кичурите си многоизмерни.

Еспресо

Друг вдъхновен от напитки оттенък, за който Рубел казва, че ще царува при брюнетките, е еспресото – наситено тъмнокафяво. Подобно на самата напитка, оттенъкът ни дава прилив на енергия само от гледането му. Може да изберете да го затоплите още повече, добавяйки малко повече измерение или пък да го запазите като лесен цвят за косата с ниска поддръжка.

Пясък

Въпреки че платинените цветове са актуални за зимата на 2022 година, същото важи и за топлите тонове на русото. Според Рубел, ще видим все повече хора да избират неутрален бежов нюанс, за да хармонизират и да създадат баланс през зимните месеци. Нюанси като камила и пясък са универсално ласкателни и предлагат фина, но въздействаща промяна.

Без значение какъв зимен цвят ще изберете, експертите са единодушни за следващата ви стъпка. Трябва да използвате безопасен за нюанса ви шампоан. Инвестирали сте доста в прическата си, така че не я разваляйте, използвайки обикновени шампоани и балсами.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари