IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети за брюнетки: Лилав шампоан за по-ярка и жизнена коса

23 април 2022 15 00

Ето какво трябва да знаете за продукта

Снимка: iStock

Снимка: iStock

От години ни казват, че лилавият шампоан е за блондинки, а синият е за брюнетки. Това изречение толкова ни се е забило в главата, че не сме си помисляли да го поставяме под съмнение. Идеята зад лилавите шампоани е, че жълтото е от противоположната страна на цветното колело и следователно помага да се противодейства на всякакво появяване на нежелани цветове в косата. Същата концепция се прилага и към теорията за синия шампоан.

Изглежда обаче, че всички сме живели в лъжа.

Синтия Алварес, фризьорка на знаменитости, споделя, че брюнетките всъщност могат добре да се възползват от употребата на лилав шампоан. „Ако имате дори и един светъл кичур, лилавият шампоан може да помогне за поддържането на този тон хладен. Дори и ако говорим за много фини бебешки коси, използването на продукта наистина може да помогне да запазите цвета си“, казва тя пред InStyle.

избор на

Снимка: iStock

Отбелязваме си го! Но както при всяко лечение, важно е да знаете колко често да го правите за най-добри резултати. Когато използвате лилав шампоан за брюнетки, Алварес казва, че честотата зависи от вашия тип коса и колко светъл е цветът ви.

„Ако сте брюнетка със златни кичури, може да използвате шампоана по-често, отколкото някой, който просто има едва забележима нотка на светъл нюанс“, казва тя. Съветва клиентите си да посягат към лилавия шампоан веднъж седмично, но може да коригирате това въз основа на вашите нужди и колко често миете косата си.

Има известно притеснение, че някои лилави шампоани могат да изсушат косата, поради което Алварес препоръчва да изберете нежен и подхранващ продукт. Обърнете внимание на pH-то, като то трябва да е ниско. Също така лилавият шампоан е добре да бъде по-овлажняващ от обикновения ви, за да се погрижи за сухата и увредена коса.

шампоан, взимане

Снимка: iStock

И за разлика от блондинките, които понякога се сдобиват с лилаво оцветена коса, когато използват прекалено много шампоана, Алварес казва, че брюнетките не са изправени пред същия проблем. „Лилавият тон ще се захване само върху много светли коси, ако се остави твърде дълго, над 20 минути“, споделя тя пред InStyle.

Ако искате да намалите ефекта на лилавия продукт, използвайте след това и избистрящ шампоан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари