IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр у дома – как да предотвратите балончетата при лакиране?

13 май 2022 14 30

Трябва да следвате няколко прости стъпки

IStockphoto

IStockphoto

Много жени правят своя маникюр у дома. С последните тенденции за сезона, не ви е необходимо кой знае какво за това. Трябва да имате само хубави лакове, тънка четка или специален апликатор. С тях ще украсите идеално всеки нокът. Но най-важна е основата. Ако по нея има балончета и други неравности, по-добре се откажете.

Ако си пиете кафето и искате да се лакирате, няма лошо. Само че е добре да подготвите ноктите за това. Ако по тях има замърсявания, особено мазнини и неравности, крайният резултат няма да ви хареса.

Маникюр у дома: Какво причинява балончетата по ноктите?

Въздухът в лака обикновено се получава при процеса на сушене. Той се задържа между слоевете лак. Ако имате наранявания по плочката, те също могат да станат причина за балончета.

лак за

IStock

Ето няколко стъпки, с които ще предотвратите балончета:

#1: Винаги почиствайте ноктите

Дори и да нямате лак, не нанасяйте новия директно върху плочката. Вземете лакочистителя, памук и с него минете всеки нокът. Така ще избършете замърсяванията, които могат да попречат при лакиране.

#2: Внимавайте със слоевете

Когато извадите четката на лака, изтръскайте част от него в шишенцето. Така ще нанесете тънък слой за основа. Ако искате още един, изчакайте да изсъхне хубаво. Прекалите ли с количеството, се получава едно неравномерно наслагване.

Ако си правите декорации, завършете с топ лак, с който ще получите по-голяма издръжливост на маникюра. Но отново внимавайте с количеството, за да може и той да изсъхне добре.

олио за

IStock

#3: Имайте търпение

Вашият маникюр у дома ще се получи чудесно, стига да сте търпеливи и да не пипате с пръст преди да е изсъхнал. Ето защо, когато се лакирате, си отделете достатъчно време. Ако пъхате четката в лака твърде много, това е предпоставка за влизане на въздух вътре и образуването на балончета.

Когато сте готови, не сушете срещу вентилатор, защото при този процес също може да има балончета. Подайте ръцете си през прозореца, но не ги движете във въздуха. Най-добре е те да са неподвижни.

Ето няколко идеи за маникюр, които да изпробвате вкъщи:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари