IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър за разкрасителната рутина, която я съживява

20 август 2022 16 30

Актрисата стана търговски директор на козметична марка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Никога не съм смятала модата, грима – всъщност всеки от нашите начини да се грижим за себе си и да се представяме – за несериозни“. Тези думи са изречени от Селма Блеър, която само четири години след получаване на диагнозата множествена склероза, не може да спре да възхвалява силата на грима.

Актрисата казва, че годините след поставянето на диагнозата ѝ през 2018 година са действали като неофициален интензивен курс по адаптивен дизайн, тъй като се е научила да се справя с ежедневните предизвикателства на живота с множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което причинява умора, неврологични симптоми и проблеми с мобилността.

Като самопровъзгласила се за „модно момиче“, Блеър е трябвало да преосмисли целия си гардероб, да приема бастуна като моден аксесоар и да изследва нови начини за изразяване на личния си стил. Така тя се пренасочва към личното, а не към строго професионалното на този етап от кариерата си. Откакто обяви, че вече е в ремисия след трансплантация на стволови клетки в края на миналата година, Блеър стартира множество лични и специални проекти между своята активна професия и семейното време с 10-годишния ѝ син.

Мемоарите ѝ Mean Baby: A Memoir of Growing Up дебютираха през май с одобрение от критиката, а през юни тя обяви нов проект за адаптивна красота като главен търговски директор на марката грим, която изиграва централна роля в психическата рехабилитация, която неизбежно беше започната след физическото възстановяване.

Подходът ѝ към живота като цяло се е променил, но гримът, модата и здравето – малките луксове, които често приемаме за даденост – остават мощни инструменти в нейния комплект за самообслужване. Това обаче невинаги е било така.

„След като бях на лечение, честно казано, спрях да се гледам в огледалото. Косата ми беше къса, бях подута, имах алопеция на миглите и лицето си“, казва Блеър пред InStyle. Допълва, че гримирането е било доста трудно понякога, защото е имало моменти, в които не е виждала добре. Така че е решила да спре с тази стъпка от сутрешната си рутина.

Все пак, радостта от гримирането и дългогодишната ѝ любов към личната естетика се връщат след ремисията на множествената склероза. Така актрисата се превръща в търговски директор на Finding Guide Beauty, което е било повратна точка в живота ѝ. По думите на Блеър, това е бил моментът, в който тя се е събудила за новото си начало.

По думите на актрисата, мисията на марката е универсална, а не специфична. Според нея, всеки един мечтае да бъде включен в процеса на разкрасяване, а не да се адаптира към него. Самата Блеър е почувствала разлика в начина си на мислене, когато се завръща към разкрасителните процедури. Тя преоткрива част от себе си, която е била временно изгубена по време на борбата с множествената склероза.

„Наистина започнах да оживявам и това е, което обичам в грима“

А що се отнася до личния ѝ вкус, има някои неща, които не се променят. Както винаги, Блеър е голям почитател на веждите и се кълне в опушеното око. „Това е нещо, което мога да направя буквално без да гледам“, казва тя с усмивка. Допълва, че по този начин лицето ѝ оживява и веднага я кара да се чувства по-щастлива и жива.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари