IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вода от краставица – за гладка и здрава коса

29 август 2022 08 30

Карди Би препоръчва отвара от лук, която специалистите отхвърлят

IStockphoto

IStockphoto

Певицата Карди Би шокира много от своите фенки, разкривайки, че ползва сок от лук, за да има по-дълга, гладка и здрава коса. Певицата, която неведнъж споделя своята рутина, показа как изглежда нейната грива без никакво стилизиране. И разкри, че въпросната отвара прави чудеса.

„При последните ми 2 измивания варих лук и използвах водата, за да измия косата си. Правех това преди 6 години, когато започнах „пътуването“ си за здравословен растеж на косата. Спрях, защото станах много мързелива“, написа звездата в Instagram и сподели крайния резултат от процедурата.

Макар много от последователките на Карди Би да я последваха и вероятно са пробвали вода от лук за косата не един път, някои специалисти твърдят, че има друго, по-ефикасно средство. Става дума за водата от краставица, чието използване за подхранване и растеж става все популярно в TikTok.

Звездата е категорична, че отварата, получена при варенето на лук, не придава по-специфичен мирис на нейните кичури. Все пак някои инфлуенсъри са на мнение, че водата от краставица е много по-добро решение.

Кои са предимствата на сока от краставица за вашата коса?

„Въпреки че може да звучи изненадващо да използвате отвара от лук върху косата си като Карди Би, това отдавна се препоръчва за подпомагане на здравословния растеж на косата. Това може да сведе до минимум накъсването на косата, естественото изтъняване и да спре преждевременното побеляване“, казват експертите, цитирани от списание Hello. Но предупреждават, че има няколко неща, които хората трябва да знаят, преди да изпробват въпросния метод. И неговият алтернативен вариант е именно водата от краставица, която няма никакви недостатъци.

Сокът от краставица съдържа някои полезни хранителни вещества. Това са витамин C, K, B6, магнезий, желязо, калций и цинк. Той, както и отварата от лук, могат да намалят косопада и да насърчат растежа. Но разликата е, че второто е с миризма и крие риск от бактерии за скалпа.

Вода от лук или от краставица в грижата за косата ви?

Истина е, че лукът помага за растежа, защото в някои сортове има високо съдържание на сяра. Тя е отговорна за повторното израстване на космените фоликули, прави ги и по-здрави.

Също така лукът има антибактериални свойства, които помагат за предотвратяване на инфекции. Неслучайно някои шампоани съдържат и чесън, който има сходно действие. Но все пак съветът на Карди Би не е от най-подходящите. Макар тя да казва, че отварата, с която си мие косата няма никакъв мирис, това не е на 100% вярно. Все пак, всичко зависи от сорта, който се ползва при варенето.

Според специалистите, след измиване с отварата от лук, трябва задължително да сложите и шампоан на косата си. Само така ще предотвратите размножаването на бактерии от замърсяванията, които може да са останали по скалпа. Освен това, въпросният сок не бива да престоява върху косата повече от 30 минути.

лук istock

IStock

Откажете се от лука и вместо това смесете лимонов сок и краставица за маска. Те имат страхотни полезни за косата съставки и работят заедно, без да причиняват миризма, като същевременно гарантират растеж, подобен на този на Карди Би.

Просто нанесете сместа върху косата и стойте с нея около 15 минути. Ако се нуждаете от овлажняване, тогава ползвайте сок от краставица, яйца, лимон и зехтин. Тях втрийте добре в косата също както правите с вашия балсам. Оставете за 30 минути, след което изплакнете обилно косата с топла вода.

Междувременно, все повече потребители на TikTok напомнят, че водата с парченца краставица е и много полезна за пиене. Тя помага за детоксикацията, както и за по-хубава кожа.

@therealediemarie Cucumber water is really good! I’m loving it ? #fyp #LinkBudsNeverOff #water #cucumberwater #locsjourney #blackwomanmagic #spiritualtok #womenwithlocs ♬ Jersey anniversary - Malcolm B
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари