IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота: Как да носите матов грим?

1 ноември 2022 08 30

Без да допускате елементарни грешки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятото дойде и си отиде, оставяйки след себе си блясък на горещо време и балсами за устни с цвят на ледени близалки. Въпреки това, новата реколта от продукти пристигна за есента, въвеждайки матови текстури в меки, ласкави и удобни за носене формули.

С настъпването на новия сезон все повече хора предпочитат да усещат върху кожата и устните си по-изискан външен вид, който се съчетава добре с кашмирени пуловери и деним. Гримьорите препоръчват сега да се носят по-прахообразни формули за устни и кадифена кожа като лесни начини за изпробване на матов грим през сезона.

Ако обмисляте да се откажете от продуктите за осигуряване на свежа сияеща кожа, която беше изключително популярна през лятото, за да ги замените с нещо по-различно и по-подходящо за есента, ние ви даваме няколко съвета как да включите матовия грим във вашата рутина.

Как да носите матов грим?

Матовият грим може да бъде леко смущаващ, защото изисква малко повече усилия от простото нанасяне на крем и хайлайтър. За да постигнете матов фон дьо тен и вид на кожата, трябва да започнете с матираща грижа за кожата.

В идеалния случай матовият грунд ще замъгли порите и ще овлажни лицето, като същевременно придаде меко покритие, което ще постави началото на прекрасна основа. По отношение на изграждането на външния вид, няма твърдо правило, което означава, че можете да поддържате всичко еднакво или да експериментирате с различни текстури.

За по-класически външен вид, съчетайте мат с мат или бъдете по-креативни и различни, като смесите матовите цветове със сатенени или лъскави покрития.

Кой може да носи матов грим?

Хубавото на матовия грим е, че всички тонове на кожата могат да го носят, но не всички типове кожа са чудесни кандидати за тези формули.

Хората със суха, силно текстурирана или набръчкана кожа трябва да внимават с матовата основа. Гримьорите препоръчват хората с напукани или лющещи се устни да избягват традиционните матови червила, тъй като те могат да влошат сухотата и да подчертаят проблема. Същото важи и за клепачите – формулите за матиране могат да се утаят в дебели гънки. Ако това е нещо, което не искате да подчертавате, може да продължите с повишено внимание.

Все пак, ако имате суха кожа и искате да опитате матов грим, има начин да го направите, без да предизвикате раздразнение. Например, ако започнете с хидратиращ бляскав фон дьо тен и след това нанесете крем със силициева киселина.

Бюти тенденции: Диско модата се завръща, бейби

Есен 2022: Най-добрите тенденции за сезона

Грешки, които да избягвате

Носенето на матов грим може да бъде трудно, тъй като текстурата невинаги се съчетава добре с други продукти. Една от най-големите грешки, които може да направите, когато нанасяте матиращи продукти, е да ги наслагвате с крем или продукти на маслена основа. Матът не се смесва добре с тези формули и наслояването им може да създаде неравен, текстуриран вид.

Когато е направен добре, матовият грим изглежда изискан и безпроблемен, но може да изглежда супер остарял, когато е направен зле. За да избегнете този ефект, започнете с хидратирана кожа и нанесете малки количества матиращи продукти, като се уверите, че те се смесват добре преди да стегнат. Избягвайте твърде многото слоеве, защото те ще направят кожата ви прозрачна, а не кадифена.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари