IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за стъклената кожа, на мода е вампирската

20 октомври 2022 10 30

Отново нова тенденция и отново от TikTok

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако започнем да броим колко тенденции в модата, красотата и маникюрите са дошли от TikTok в последните две години, най-вероятно ще сме тук до утрешния ден. Социалната мрежа, която първоначално беше замислена като източник на забавни видеа, постепенно измести фокуса си към създаването на нови и популярни стилове в козметичната и разкрасителната индустрия. Именно в TikTok се появи и поредната тенденция за красота, а именно вампирската кожа.

Много добре помня, когато книгите „Здрач“ за първи път стъпиха на българския пазар. Може би съм била на 12-13 години и запознаването ми със семейство Кълън и Бела Суон беше един от най-прекрасните моменти в живота. Погледът ми първоначално беше привлечен от изцяло черната корица, върху която бяха изобразени две бели ръце, държащи червена ябълка. Посланието беше ясно – история за забранения плод. Какво повече може да иска една тийнейджърка от забранена любов между вампир и обикновено момиче?

@imonaugust If you guys want to go as a Cullen for Halloween, just add orange contact lenses ?‍♀️✨ #glitter #makeup #twilight #tutorial ♬ Supermassive Black Hole (Twilight Soundtrack Version) - Muse

Манията по „Здрач“ започна още с прочитането на първата книга, като след това се появи филмът, продълженията на хартия и голям екран. Светът, включително и аз, полудяха по Робърт Патинсън, много от нас започнаха да си правят кожата по-бяла и блестяща, за да изглеждаме като вампири, а мечтата някой ден да изпитаме любовта между Бела и Едуард беше всеобща.

Тези дни любовта ни към блестящата кожа е доста по-различна от тази преди 15 години, като вече не търсим еликсир за безсмъртие, а продукти, инструменти и лечения, които да позволят на лицето ни да блести под светлината. Благодарение на TikTok обаче се завърнахме в миналото, когато манията по вампирската кожа беше по-силна от всякога.

Бюти тенденции: Веждите на 2022
Есенна мода: 9 тенденции, които ще доминират сезона
Есенна мода: 8 задължителни тенденции за сезона

Вдъхновението

Като се има предвид, че не всеки е толкова голям фен на „Здрач“, колкото бях аз, ето един бърз урок относно това какво се случва, когато вампир от историята излезе на слънчева светлина. За разлика от всички митове и легенди, които сме слушали и чели през годините, тук слънцето не изпепелява вампира, а го кара да блести. Буквално. Блясъкът е сравняван с малки диаманти, поставени върху кожата.

@lolhamz THIS IS THE SKIN OF A KILLER BELLA!!! inspired by @imonaugust (youre a genius)✨ #twilight #glitter #teamedward #makeup ♬ Eyes on Fire (Zeds Dead Remix) - Blue Foundation & Zeds Dead

Ето защо и семейство Кълън избират да живеят във Форкс – малък, дъждовен град във Вашингтон, който не се радва на много часове слънчева светлина през годината. Това позволява на вампирите спокойно да се разхождат и през деня, да ходят на училище, на работа и да извършват всякакви нормални дейности без да блестят.

Тенденцията

Въпреки че блестящата вампирска кожа на Кълън е чиста измислица, потребителите в TikTok пресъздават тази визия с няколко козметични продукта. Тъй като е трудно да разпръснете блясък равномерно по кожата си, говоря от личен опит, създателите на модата имитират вампирската визия чрез смесването на блясък и фон дьо тен, за да получат искрящ тен.

Как да си направите вампирска кожа?

Първо ще трябва да подготвите кожата си за искрящия тен, като използвате допълнителна хидратираща рутинна грижа и хидратиращ грунд за основа. След това вземете палитра, подходяща за смесване на грим, като външната страна на ръката ви може също да ви свърши добра работа. После смесете фон дьо тена, CC крема или тонирания овлажнител с кремообразна формула с блясък, след което нанесете сместа върху кожата.

@lolalolajen i LOVE THIS SM @imonaugust is a genius! i’ll def put more chunky glitter in there bext time though #twilight #vampireskin #halloweenmakeup #halloween #edwardcullen ♬ som original - ✰ཽ ??????ℎ? ✰ཽ

Резултатът всъщност е изненадващо фин, така че е достатъчно за всеки, който иска по-семпъл вид. Ако искате обаче да вдигнете малко по-високо летвата, използвайте ветрилообразна четка, за да нанесете още блясък върху области, които обикновено искате да подчертаете – горна част на скулите, веждите, вътрешния ъгъл на окото, носа и брадичката. За да увеличите блясъка, използвайте блясък за тяло, който да нанесете върху деколтето, ръцете и дори краката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари