IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода: 8 задължителни тенденции за сезона

10 септември 2022 13 30

Експериментирането си заслужава

Снимка: iStock

Въпреки че есента не е настъпила официално, последните модни тенденции за сезона ни накараха да мечтаем за цветни листа и уютни вечери. Съдейки по тазгодишните презентации на подиума, дизайните за есен 2022 са решени да направят комфорта отново привлекателен чрез смели цветове, изявени декорации и прекалено големи аксесоари.

Ако не сте запознати с висшата мода, идентифицирането на най-горещите тенденции за предстоящия сезон може да бъде трудно. Ключът е да имате предвид, че дизайнерите представят своята артистична визия на модния подиум. „Обичам да взимам различни части от това, което харесвам от дефилетата и да ги превръщам в нещо, което обикновените хора могат да носят“, казва Ясмин Моиниан пред InStyle. Това включва първо да вземете предвид вашия личен стил, структура и това, което вече е в гардероба ви. Оттам може да помислите как да включите модните дизайни във вашия стил.

Никога не подценявайте силата на добавянето на нови тенденции към вече притежаваните ви дрехи. Артикули като големи ръкави, смели цветове и сложни детайли могат да бъдат координирани с неутрални цветове и основни елементи от гардероба за създаването на по-приглушен стил. Наистина става въпрос за лична преценка и е много важно да се чувствате удобно, за да излъчвате увереност.

Всички вече знаем, че сезонните основни продукти като високи до коляното ботуши, пуловери, шалове и всички карирани неща се очаква да бъдат пуснати на пазара до края на септември. Но има много визии отвъд вече изпитаните, с които си струва да експериментираме.

Есенна мода – 8 задължителни тенденции за сезона

1. Контрастиращи дрехи

мода Гети

Снимка: Getty Images

Очевидно обличането на няколко дрехи не е нова тенденция за есента, но вместо да съчетавате артикули, които изглеждат допълващи се, е по-добре да смесите различни текстури, както видяхме в дефилетата на Fendi и Miu Miu. Помислете за прозрачни дрехи, комбинирани с непрозрачни тъкани, трикотаж, наслоен върху трикотаж, както и обемни рамене.

2. Розов цвят

От всички колекции, монохроматичното розово обличане от Maison Valentino на Седмицата на модата в Париж привлече най-голямо внимание. Според стилистката Мики Фрийман, това е било променящ играта фактор, показващ че вековните сезонни ограничения имат остра нужда да бъдат разбити.

Зендая Гети

Снимка: Getty Images

Фрийман прогнозира, че розовата тенденция ще бъде включена в ежедневното и по-официалното облекло за следващия сезон като начин за контрастиране на по-тъмните цветове, които са синоними на есента и зимата. Очаквайте розовото да се появи в ежедневните аксесоари, обувки, бижута и монохроматични или двуцветни визии, подчертаващи живия нюанс. Облеклото трябва да разказва история, да отразява настроението ви и да предизвиква нечие въображение.

3. Костюми

Пандемията превърна комфорта в приоритет във всички аспекти на живота и това не се промени след завръщането в офиса. Безпроблемният преход от удобни домашни облекла към стилни костюми постигна перфектния баланс между професионализъм и комфорт. Костюмите на тазгодишните дефилета бяха в гама от ярки цветове, впити или широки, с поли или панталони. Именно заради тази си гъвкавост, стилният костюм е задължителен за есента.

Хайди Клум,

Снимка: Getty Images

За разлика от дефилетата, в ежедневния стил костюмите могат да бъдат малко по-спортни и подходящи не само за официални събития, но и за вечеря с приятели или работа в офис. Панталоните могат да бъдат с висока или ниска талия, съчетани с маратонки или токчета. Не забравяйте, че комфортът е основен приоритет тук, така че всичко зависи от вас.

4. Забележителни шапки

Ретро модните тенденции се появяват отново през 2022 година и забавлението продължава през есента, когато се прогнозира, че изявените шапки ще бъдат навсякъде. Модата напомня за 20-те години на миналия век, които, според стилистката Кара Алън, са една от най-приказните епохи в новата ни история.

шапка идиотка

Снимка: iStock

Независимо дали харесвате шапки идиотки или такива с козирка, шноли или ленти за глава, тенденцията е особено перфектна за хората с къса коса. Есента предлага възможността да носите подобни аксесоари, които да разнообразят тоалета и да го направят по-свеж.

5. Големи шарки

Смесени шарки, животински щампи, едноцветни тоалети с картинки. Според Алън, мотото на есен 2022 година е „колкото е по-смел тоалетът, толкова по-добре“. Основните примери включват колекцията на Стела Маккартни, както и дизайните на марката Ulla Johnson.

палто, жена,

Снимка: iStock

Щампите вдъхват повече живот в тоалетите, разказват история за това къде сте били, къде отивате и колко много сте се забавлявали. Въпреки това, внимавайте с щампите, които носите. По-големите могат да бъдат прекалени и да развалят целия ви стил.

6. Плетива

Вярно е, че плетивата за есента са като цветята за пролетта – нито новаторска, нито изненадваща тенденция. Въпреки това, плетивата през 2022 година не приличат на тези, които досега сте виждали. Те са тук и са готови за купон.

Вероятно един от ключовите изводи от пандемичния живот е, че хората се отърваха от много насилствена суета и замениха ограниченията и безпокойството в дрехите си с дизайни, които излъчваха топлината на прегръдка, от която всички се нуждаехме по това време. Тя се пресича с есенно-зимна полезност и ни дава една от най-удобните за носене тенденции.

Джиджи Хадид,

Снимка: Getty Images

Някои плетива този сезон ще бъдат структурирани, докато други са по-свободни. Някои са оформени по-драматично, а други залагат на семпъл стил. Тъй като тенденцията е удобна и красива, ще я виждаме навсякъде през следващия сезон, така че е почти задължително да се запасите с някое и друго плетиво.

7. Кожа

Забравете за дънковия костюм, той остава в лятото. Сега е време за кожени дрехи и колкото повече имате, толкова по-добре.

мода, кожена

Снимка: Getty Images

Коженият тренд се завърна, като по модния подиум се появиха комбинации само от въпросния материал. Кожен тренч върху кожена рокля или кожени панталони с кожени ботуши над коляното. Всичко това се завършва с кожени ръкавици, а понякога дори и шапка. Това е тенденция за всички, които искат да почувстват приливи на енергия от гардероба си.

8. Пайети

пайети istock

Снимка: iStock

Всичко, което блести, със сигурност ще е популярно през есента на 2022 година. Пайетите направиха впечатление още през лятото, но ще бъдат основен материал през следващия сезон. Добрата новина е, че те вече не са строго определени за купон или дискотека. Миди поли с пайети, носени с големи плетени пуловери и високи ботуши до коляното, или дънки и маратонки с блейзър на пайети. Има милиони начини да се обличате бляскаво, така че изборът е изцяло ваш.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари