IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сив блейзър – сред тенденциите за хладните есенни дни

7 септември 2022 10 30

Той се съчетава с много неща

IStockphoto

IStockphoto

Сив блейзър е дрехата, която да добавите задължително към вашия нов есенен гардероб. Да, може да имате едно дънково яке, което носите в по-хладните дни, но за работа или някой по-специален повод, дългото сако е доста по-подходящо. При това се съчетава с какво ли не.

Все пак трябва да знаете, че един блейзър далеч не е обикновено облекло за ежедневието. Той може да придаде модерен привкус на вашата визия, ако комбинирате с правилните парчета, обувки и аксесоари.

Първоначално този тип сака се носят в спортните среди в Кеймбридж, като стават част от екипи на популярен там клуб. Но десетилетия по-късно виждаме техните разновидности, при това в какви ли не цветове. И ако за лятото по-модерно бе да носите по-цветни (в ярки или наситени тонове), то за есента е добре да се обърнете към сивата гама.

Освен класическите кройки с копчета и точно определена якичка, много търсени са онези, които изглеждат с няколко размера по-големи от този, който обличате.

От лек лен материите преминават към луксозната кожа, като има много други опции между тях. Ако може да не се мачка, още по-добре. И макар черното да е класика, ви съветваме да не си купувате такъв, а да заложите на сив блейзър.

Сив блейзър – с какво да го съчетаете?

Предимството на този цвят е, че не е твърде натрапчив за окото и предлага безброй комбинации за обличане. Отдолу може да сложите карирана или изчистена риза, съчетани със светъл деним, или пък с черни дънки. Както може би предполагате, бялата тениска или блузка с дълъг ръкав, е сред предпочитаните. Ако пък моделът е кариран, му отива тънко тъмно поло.

Като продължение на модата от лятото, няма нищо лошо да носите вашия сив блейзър с късо бюстие или топ/бебешка тениска отдолу, подобно на много звезди.

Ако работата ви има дрескод или искате да изглеждате по-елегантно за някой повод, то заложете на костюм от блейзър и панталон в сивата гама. Там има голяма възможност и откъм аксесоари – миничанти с верига, златни или сребърни бижута.

Друг вариант за офиса е съчетанието между кожен панталон и сив блейзър. Под него може да сложите обикновена памучна блузка или пък такава с малка щампа.

Ето и още идеи за вашия есенен гардероб:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари