IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обувки за есента: Любимият чифт на звездите

19 август 2022 14 30

Мокасините бяха популярни и през пролетта

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Идеалната лятна гама обувки включва сандали с каишки, джапанки и удобни пантофки. Но сезонът, за съжаление, е към своя край, което означава, че почти е време да промените гардероба и стелажа си за обувки. Някои знаменитости дори вече го направиха.

По-рано през месеца Кендъл Дженър, Хейли Бийбър и Лили Колинс носеха едни и същи вечни обувки, към които посягаме като по часовник всяка есен. Точно така, говорим за любимите ни мокасини, устояли на времето и промените в модата. Бийбър носеше тясна черна рокля с бели чорапи и черни мокасини на Chanel, а Колинс се разхождаше в парка с чифт в кремав цвят, който допълваше нейната рокля с буфан ръкави в цвят горчица. Дженър, от друга страна, беше забелязана в Лос Анджелис с черно горнище, омбре миди пола и лачени мокасини.

Докато изборът на Кендъл от The Row струва колосалните 1050 долара, класическите мокасини не трябва да ви бъркат толкова дълбоко в джоба. На пазара има различни модели, които ще се впишат чудесно както в бюджета, така и в стила ви.

Мокасините никога не са излизали от мода, но миналата зима и пролет бяха навсякъде. Карли Клос излезе с комбинация от дънки и мокасини, Бела Хадид с чифт с щампа на гепард в Париж, а самата Кендъл Дженър съживи версия от 90-те, докато разглеждаше художествени галерии в Ню Йорк.

Постепенно любовта към мокасините става все по-силна. Миналия месец „лятната униформа“ на Ема Чембърлейн, която включваше чифт масивни мокасини с бели чорапи, се превърна в хит в социалната мрежа TikTok.

Спокойно можем да кажем, че мокасините са основна част от гардероба на звездите, като комфортът и гъвкавостта, които предлагат, доказват защо. Можете да ги носите навсякъде – с дънки и блейзър в офис, но и с романтична рокля на вечерна среща. Като се започне от масивни модели и се стигне до по-елегантни, непретенциозни стилове, има мокасини за всеки вкус.

Докато черното е класическият избор, кафявите, бежовите и белите нюанси са също толкова популярни, а Лили Колинс показва как да носите мокасини в по-светъл цвят с красива рокля през последните дни на лятото.

Ето още няколко идеи как да носите мокасини през есента

С макси рокля

Късите рокли не са единствените, които се съчетават перфектно с мокасините. Дългите модели също изглеждат страхотно с варианти на тази задължителна за есента обувка. Въпреки това, за да изглежда резултатът свеж, забавен и интересен, препоръчваме да замените чорапите с чорапогащник или да ги обуете на гол крак, тъй като повечето материи в тоалета може да се превърнат в грешен избор.

С черни панталони

В списъка с артикули, които правят своето завръщане през 2022 година, черните панталони определено са в челната петица. Въпреки че са основен продукт, когато става въпрос за работни униформи и официални събития, мокасините всъщност могат да помогнат да направите този стил подходящ за излизане след работа. Това е универсална комбинация, която със сигурност ще привлече вниманието през есента.

С щампа

Прогнозите са, че психеделичните модели ще се появят навсякъде през есента на 2022 година. Ако обаче се притеснявате, че ансамбълът ви е твърде крещящ, балансирайте го с неутрален чифт мокасини. Солидната версия на тази обувка ще омекоти нещата и ще ви предпази от прекалено хаотично усещане. Плюс това, ако сте склонни към винтидж темата, мокасините са идеалното допълнение.

С кожено яке

Може да се чувствате комфортно и в същото време да изглеждате стилно. Когато например носите обемно, пухкаво или голямо палто, една елегантна, тясна обувка – в този случай мокасина – може да балансира външния ви вид. Добавете чифт тесни дънки или дори малка черна рокля, за да завършите всичко и ще имате подходящо облекло за есента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари