IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есен 2022: Най-добрите тенденции за сезона

4 октомври 2022 16 30

Бъдете неотразими тази година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Готови или не, есента вече е тук. Листата започнаха да падат, температурите – също, а вятърът да е постоянен спътник в ежедневието ни. С промяната на летния гардероб с есенния, трябва да помислим и за друг аспект от визията ни, а именно гримът. Но след сезон, изпълнен с красив загар от слънцето, сияйна кожа и лъскави устни, е трудно да си представим какво може да ни готви есента.

Резултатите обаче са налице и се оказва, че можем да очакваме много разнообразие от есенния грим тази година. Така че, вземете козметичните си чантички, подгответе огледалото и доброто настроение, защото тези визии са задължителни за пробване.

Есенен грим – тенденциите за сезона

1. Почти невидим блясък

Ако сте почитатели на грима с ниска поддръжка, тогава имаме добра новина за вас – минималният летен блясък се пренася и в есента. Тази тенденция е свързана с приемането на естествената красота и поддържането на проста рутина с леки и прозрачни формули. Ключът към овладяването на тази естетика е да подготвите кожата си с овлажнител, който я оставя мека. Сллед това продължете с лека формула за вашия основен грим, включващ BB крем или прозрачен фон дьо тен и коректор.

2. Графична очна линия

Гримът доминираше на модните подиуми и ще бъде навсякъде около нас тази есен. Така че, пропуснете сенките за очи и създайте футуристичен външен вид с някаква графична линия. Направете ваш собствен стил, поддържайте визията дръзка с различен прочит на котешко око или акцентирайте върху лицето с неонови нюанси.

3. Изразителен руж

Тенденцията за създаване на визия, сякаш сте изгорели от слънцето, стана доста популярна в TikTok през лятото. Сега тя преминава в есента, но включва доста по-тъмни цветове. Време е да смените розовите и гроздови тонове за теракотени, тухлени и прасковени нюанси.

За да постигнете този вид, нанесете руж върху ябълките на бузите си. Можете също да поставите цвета и върху носа и под очите си. Разбира се, може да използвате всякакъв вид руж – прахообразен, крем или течност. Но ако искате да останете в рамката на чистия грим, кремообразните или течните формули са най-добрият ви избор.

4. Червени устни

Преминаването към по-тъмни нюанси през есента не е необичайно, но тази година всичко е свързано с червените устни. Всички тонове на цвета са подходящи за тази тенденция. Червените червила със сини отблясъци пасват добре на всички тонове на кожата, а, ако искате да създадете малко по-изтънчен вид, поставете прозрачен гланц отгоре.

5. Размазана очна линия

В пълен контраст на прецизните котешки очи, които доминират от години, тази тенденция е по-мека, секси и разхвърляна. Освен това може да се носи в различни цветове, а не само в черно, сиво и кафяво.

За да пресъздадете този външен вид, първо подгответе клепачите си с грунд за сенки, който е прозрачен или близък до естествения ви тон на кожата. След това очертайте вътрешните ръбове на очите с графитен или кремообразен молив. След това го размажете във вътрешната линия на миглите с четка за сенки. Нанесете очна линия в корените на горните и долните мигли, размажете отново и завършете с любимите си сенки.

6. Бижута по очите

Сериалът „Еуфория“ може да е това, което създаде огромния интерес към тази тенденция, но тя съществува от много преди неговата премиера. Възраждането на модата от 2000-те години е виновникът за завръщането на стари стилове, включително и за добавянето на бижута по очите. Независимо дали украсявате веждите си със скъпоценни камъни, поставяте ги стратегически върху и около клепачите, или ще комбинирате и двете, няма грешен начин да изпробвате този външен вид. За най-добри резултати, опитайте първо да очертаете разположението на бижутата с течна очна линия, за да имате база, върху която да работите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Тренда ( преди 1 година )
От къде намерихте толкова глупости да напишете?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар