IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции: Веждите на 2022

16 септември 2022 12 00

Имате още време да изпробвате някоя от тези визии

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Знаете ли онова чувство, което изпитвате, когато просто сте сигурни, че веждите ви изглеждат страхотно? Това ни дава силен тласък на увереност, карайки да вървим с гордо вдигната глава и да не избягваме срещи с познати и непознати. През тази година на хоризонта се появиха няколко различни тенденции при оформянето на вежди, които имате още малко време да изпробвате.

Според Химена Гарсия от Chanel, пандемията издигна визията на веждите на съвсем друго ниво. Като една от малкото части на лицето, която се виждаше по време на носенето на маски, веждите трябваше да са перфектно изпипани, за да привлекат вниманието на околните. Спиралата и червилото останаха на заден план като неща, които или са твърде обикновени, или остават скрити под маската.

Джош Бийлър пък смята, че интересът към веждите се зародил много преди старта на пандемията. „Мисля, че хората от 80-те години не са осъзнавали какво въздействия имат веждите върху цялата визия. Когато тънката вежда се появява на хоризонта обаче, те веднага забелязват трансформацията“, казва той пред Women's Health.

Ето и какви вежди набраха популярност през тази година

1. Ламиниране

И Гарсия, и Бийлър са забелязали тази тенденция, която обясняват като къдрене на веждите. Не всеки може да постигне пухкав вид поради начина, по който космите растат. Ламинирането е добър начин да направите веждите си да изглеждат големи и пухкави.

Но имайте предвид, че не е нужно да ламинирате цялата си вежда или да използвате процедурата само за разрошването им. Според Гарсия, бъдещето на този процес е измислянето на начин как да манипулирате веждите си, за да изглеждат по начин, по който вие искате. С други думи, може да ги накарате да изглеждат по-прави или да покриете област, която е твърде оредяла.

Как да го направите?

На първо място: Ако искате да изпробвате този външен вид, може да използвате гел за вежди. Когато сте готови, е най-добре да се консултирате с обучен професионалист за грижата за веждите. Така че, пропуснете комплектите за ламиниране у дома и си уговорете среща.

Процесът на ламиниране е доста прост. Космите на веждите се почистват и се нанася лосионът за ламиниране. След това косъмчетата се разресват в посоката, която искате. След определен период от време, продуктът се отстранява и веждите ви изглеждат страхотно. Визията ще трае малко повече от месец.

грим, сенки,

Снимка: iStock

Имайте предвид, че грижата за веждите е важна част от процеса. Трябва да се уверите, че те са в добра форма, преди да поставяте каквито и да е химикали върху тях. Тази област от лицето е доста чувствителна и трябва да бъдете внимателни към нея. Когато миете лицето си със сапун, не го поставяйте върху веждите.

Препоръчително е да ги ексфолирате с помощта на много фина морска сол, смесена с няколко капки масло – рициново или зехтин. След това третирайте с алое вера или серум за вежди. Тази рутина е добре да се прави два пъти месечно, но коригирайте периода, ако е необходимо, за да отговаря на вашите нужди.

2. Естествени вежди

„Мисля, че тази тенденция се зароди, защото хората започнаха да се чувстват по-комфортно в естествената си визия“, казва Гарсия. Но всъщност трябва малко повече грижа за тази естествена визия, отколкото си мислите.

Как да се сдобиете с външния вид?

Тук Гарсия препоръчва да се свържете с професионалист, тъй като може да е трудно да го направите сами. Но това не означава всеки месец да сте в салона за красота. Направете го веднъж на всеки сезон, след което поддържайте визията у дома. Използвайте молив за вежди, за да направите по-голяма плътност, след което ги завъртете леко с пинсети. Когато измиете грима, ще останете с естествени пернати вежди.

3. Избелени вежди

Колкото и да не ни се вярва, избелените вежди завладяха света. Според някои, те доста добре подчертават чертите на лицето. Бийлър посочва, че тенденцията се завръща от 90-те години, когато много от супермоделите са я следвали.

Как да се сдобиете с външния вид?

Има няколко начина да направите тази визия върху себе си. На първо място, може да използвате грим. Поставете коректор върху веждите си, срешете ги, след което използвайте прозрачен гел. Или пък може да използвате бял молив. Предимствата на грима са, че може да го премахнете, ако не се харесате в огледалото. Това не е перманентна визия.

За най-смелите, които са готови да се гмурнат докрай в новата тенденция, трайното избелване е правилният начин. Използвайте избелващ крем, но внимавайте със зоната около очите. Разбира се, винаги може да се обърнете към професионалист за помощ.

4. Цветни вежди

Ако пък не харесвате белите вежди, може да оцветите своите в любимите ви нюанси. Според Гарсия, тази тенденция тепърва набира скорост и съвсем скоро ще се превърне във водеща новина. Може да използвате всичко – от розови или сини до блестящи вежди. След пандемията ставаме все по-настроени за експериментиране с външния вид, така че цветните визии са напълно разбираеми.

Как да се сдобиете с външния вид?

Комбинирайте прозрачен гел за вежди със сенки за очи, които имат много пигмент. След това всичко, което трябва да направите, е да нанесете гела. Ако нанесете цвета след избелване, той ще бъде още по-видим.

5. Тънки вежди

„Мисля, че тънките вежди са нещо като бунт срещу по-пълните вежди, които всички се опитват да постигнат“, казва Бийлър. Той отбелязва, че това е предимно по-млада демографска група, която приема тази тенденция, тъй като те не са преживели силното ѝ присъствие през 90-те години. Все пак, без значение на колко години сте, запомнете това, ако обмисляте да изберете по-малко вежди – когато има повтаряща се травма на космения фоликул, косъмчетата може да спрат да растат. Така че, ако например прекалявате с пинсетите, може да не е възможно да се сдобиете с по-плътни вежди по-късно.

Как да се сдобиете с външния вид?

Отново Бийлър съветва да получите помощта на професионалист, за да промените веждите си. Но той има някои съвети как да накарате тенденцията да проработи. Съветва да наблегнете на по-изразително червило и по-цветен грим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари