IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зима 2022 – как да изпробвате тенденцията за грим „без грим“?

27 ноември 2022 15 00

Ето няколко съвета от специалисти в макиажа

IStockphoto

IStockphoto

Зимата е сезон, в който много жени залагат на по-естествен грим. Опушеното око с черен цвят вече не е актуално и е ред на тенденции, които насърчават да използваме по-малко продукти върху лицето. Именно една такава нашумя наскоро в TikTok. Става дума за грима с ефект „без грим“.

След пандемията голяма част от нас изхвърлиха някои гримове. Оставането вкъщи за по-дълго ни накара да ползваме само спирала, червило и по-ненатрапчиви сенки. А сега, когато вече усещаме повече свободата си, продължаваме да следваме тази линия. И тази зима, освен за празници, няма да променим това, смятат някои инфлуенсъри.

Може ли да имате блестяща кожа, леко подчертани скули, изразителни очи така, сякаш не сте използвали грим? Това няма как да стане, но пък със сигурност ще сте доволни, ако опростите своята рутина. И вместо да стоите пред огледалото за час, сведете времето поне до 20 минути.

Грим „без грим“ – какво трябва да знаете за тенденцията за зима 2022?

Предлагаме ви няколко експертни съвета от професионалисти в областта на красотата, с които ще имате по-естествено излъчване на лицето с минимално използване на грим.

естествен грим,

IStock

Грижата за кожата е много важна

Най-добрият начин да имате блестяща и същевременно здрава кожа, е като се грижите добре за нея. „Чистата, влажна кожа, е от ключово значение за грима „без грим“. Така че грижата за кожата е може би най-важната стъпка“, казва Джейми Грийнбърг, гримьор на много знаменитости.

Първата стъпка, която да следвате, е да почистите внимателно кожата си преди нанасянето на грим. Това трябва да става поне два пъти дневно – с нежен продукт. След това е добре да нанесете овлажнител или серум, за да насърчите хидратацията. И така да направите кожата си по-еластична. Специалистът съветва и да ексфолирате лицето си всяка седмица, за да премахнете мъртвите клетки. Така ще избистрите тена си.

грим istock\

IStock

Праймър – задължителен преди грима

Веднага след серума и овлажнителя, идва ред на праймъра. Той е нещо като защитна бариера, която предотвратява замърсяването на кожата на лицето. И има съществено значение за изглаждане на текстурата на кожата и фиксиране на грима.

Най-добре е да разчитате на хидратиращ праймър за лице, пълен с полезни за кожата съставки. С него ще улесните нанасянето на грима.

Не покривайте на 100% лицето си за зимата

Навън е студено и резките промени в температурата могат да окажат негативно влияние върху лицето. След като поставите качествен овлажнител, не нанасяйте дебел слой фон дьо тен. Това ще спомогне за вашия по-сияен тен, като същевременно оставя кожата да диша.

Вместо плътно покритие изберете лек хибриден продукт за грим. Например цветен овлажнител или серум. Той хем попива в кожата, хем скрива някои несъвършенства. Тъй като слънцезащитата и през зимата е много важна, изберете формула, която съдържа SPF.

Сведете до минимум използването на пудрата, като нанасяте само където е необходимо. За целта ползвайте малка пухкава четка.

грим, козметика,

Pexels

Есенен грим – кой нестандартен нюанс червило да добавите?

Идеи за грим – обратно котешко око

Чарлийз Терон ни дава идея за грим

Купете си лек коректор

Ако искате за зима 2022 да изглеждате така все едно не сте с грим, заложете на коректор. С него ще скриете тъмни кръгове под очите, петна и зачервявания, нанасяйки по малко само в конкретни области, а не по цялото лице. Изберете такъв със средно покритие в нюанс, който е възможно най-близък до тена на кожата ви. Нанесете и смесете добре, като потупвате с подходяща гъба за лице, за да размажете безпроблемно.

Разрошете веждите

@amelia0livia Reply to @enchantedfreedomx one of my most asked questions is my brow routine so here’s another x #browroutine #fluffybrowtutorial #fluffybrows #fyp ♬ A Cute Song - Yusei

Тънките вежди вече не са на мода. А тази зима по-естествения рошав вид ще е за предпочитане. Премахнете излишните косъмчета с пинсетата. След това добавете ефирен обем с цветен гел или малко грим, след което разрешете с подходяща четчица.

Неутрални сенки за очи и мека очна линия

Колкото и да обичате сенки, не прекалявайте с тях. При ефекта на грима „без грим“ няма място за опушване с черно и твърде тъмни тонове. Просто се използват много леки нюд нюанси. За да запазите по-естествения вид на лицето си, използвайте кафявите с неутрални или лилави тонове.

Очната линия също може да се ползва, но трябва да е по-лека, а не нанесена твърде плътно. Придържайте се към нюанси, които са близки до тена на кожата ви или до матовото кафяво.

извивач на

IStock

Грим за есента – 7 тенденции, които да опитате

Грим за есента – код лилаво за устните, очите и бузите

Бюти съвети – трик с нанасяне на червило стана хит в TikTok

Фина спирала и извити мигли

Спиралата е задължителна за ежедневен грим, макар и той да е по-семпъл. За по-естествени мигли нанесете висококачествена удължаваща спирала върху горните – от корените нагоре със зигзагообразни движения. Придържайте се към кафяво или черно. При това само един слой, за да избегнете натрупване на повече.

След това вземете извивачка за мигли и не се притеснявайте да я използвате. „Перфектното извиване на миглите е също толкова, ако не и по-важно от нанасяне на спирала“, казва Ник Луджан и добавя, че това подобрява вида на натуралните мигли.

балсам за

IStock

По-естествени устни за зимата – с нежен цветен балсам

За завършек на вашия грим „без грим“ трябва да поставите лек акцент на устните. Това може да стане с балсам с лек цвят или такъв с блясък. Той ще замести дебелия слой матово червило и същевременно ще спомогне да не се изсушава твърде много тази нежна кожа.

Изберете нюанс, който е почти в същия цвят като устните ви.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари