IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата през зимата – добавете женшен

20 декември 2023 10 40

Той има много възстановяващи способности

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С настъпването на студеното време се появяват и няколко неудобни кожни състояния. Помислете за сухота, възпаление, лющене, обриви и още много

Тъй като повечето от нас се сблъскват със студеното време в даден момент през годината, важно е да знаете кои продукти работят най-добре за вашите индивидуални кожни проблеми. Използването на правилните съставки за лечение и подхранване ще ви спести много дискомфорт и раздразнение.

Когато разглеждате продукти за грижа за кожата, особено такива, предназначени за чувствителна и склонна към акне кожа, непременно ще видите женшен като една от съставките. Известен със своите лечебни свойства, той може да се приема, когато сте болни и да се използва локално за впечатляващи ползи в грижата за кожата. Особено полезен е през студените месеци, когато сухотата и раздразнението са често срещани проблеми. 

Какво е женшен?

Женшенът е корен, който обикновено се събира след отглеждане в продължение на шест години и е достигнал пикова ефективност, което го прави една от най-мощните билкови съставки в света. Той предлага богати антиоксидантни ползи, които могат да помогнат за намаляване появата на бръчки, подпухналост и възпаление на кожата, като същевременно насърчават еластичността и производството на колаген. 

женшен istock

Снимка: iStock

Често се продава под формата на прах, така че, когато искате да извлечете ползи от грижата за кожата, най-добре е да използвате продукт, който предлага екстракт от женшен. По този начин кожата ви ще може да абсорбира всички невероятни ползи против стареене с по-висока концентрация.

Какви са ползите?

Женшенът помага при различни кожни проблеми. Той насърчава еластичността и е чудесно естествено средство да възстановим, подмладим и регенерираме кожната си бариера. Той третира кожата до най-дълбоко ниво и ѝ придава здравословен вид, като се сравнява със съставки като ретинол и бета-хидрокси киселини, когато става въпрос за подобряване на блясъка и текстурата. Освен това е известен със свойствата си против стареене, тъй като възстановява увредената кожа, запълвайки кожните празнини и повишавайки влагата за цялостен по-здрав тен.

женшен istock

Снимка: iStock

Женшенът може да се използва локално за облекчаване на възпаление, сухота, зачервяване и подпухналост. Освен това подпомага кръвообращението и действа като антиоксидант, предпазвайки кожата от свободните радикали и намалява признаците на стареене. Това може да бъде особено важно при облекчаване на зачервяването и раздразнението, които често се появяват през зимата. Подобряването на кръвообращението в кожата пък ще подпомогне за образуването на колаген. 

Да се прилага локално или да се поглъща?

Това, което е толкова специално за женшена е, че може да правите и двете – ползите му ще бъдат извлечени както при вътрешна, така и при външна употреба. Той е страхотен за комбиниране с други билкови лекарства, като по този начин се осигурява допълнително действие, а също така е популярно и да се приема с напитки, например кафе. 

женшен, корен

Снимка: Pixabay

Прилагането на женшен локално е по-честата му употреба. Търсете го в продукти, които съдържат и други антиоксидантни съставки, противодействащи на стареенето. Някои от най-добрите растителни хранителни вещества, които могат да бъдат допълнение към женшена във вашата рутинна грижа за кожата, са хиалуроновата киселина, бакучиол и витамин С.

Грижа за кожата: 5 грешки, които правите вечер

Грижа за кожата: Митовете, в които не трябва да вярвате

Грижа за кожата: Опитайте тези четири комбинации от съставки

Кой може да го използва?

Женшенът е идеален за всеки, който иска да облекчи възпалението при склонна към акне кожа. Също така е подходящ за предотвратяване на преждевременно стареене, причинено от агресорите на околната среда. Чрез своята антиоксидантна способност, той намалява увреждането на клетките от свободните радикали. Това е особено полезно през зимните месеци, когато климатичните условия и изкуствената топлина могат да изсушат кожата и да я направят по-податлива на чувствителност. 

суха кожа,

Снимка: iStock

Женшенът е доста нежна съставка и може да се сравни с алое верата или зеления чай. Това е антиоксидант, който е нежен към всички типове кожа, особено към чувствителната и склонната към акне. Ако имате суха, лющеща се кожа през зимата, намирането на продукт с женшен може да ви помогне. 

Въпреки това, ако не сте сигурни дали тази съставка е подходяща за вас, винаги препоръчваме да направите консултация със здравни специалисти, преди да предприемете действия. 

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари