IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празнични прически – опашката на Барби е любима на звездите

27 декември 2022 10 30

Любовта към куклата продължава да расте

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Откакто първите изображения на Марго Роби като Барби в дългоочаквания филм за известната кукла разбиха социалните мрежи, изглежда, че всички са обсебени от стила, козметиката и прическите, свързани с играчката. От Valentino дори посветиха цялата си година на Барби, превръщайки розовото в основен цвят в своите колекции. Въпреки че стилът на куклата безспорно се е промъкнал в гардеробите навсякъде, тя също така влияе и върху тенденциите в прическите. Говорим по-конкретно за конската ѝ опашка.

Перфектно люлееща се, но същевременно изтънчена, конската опашка на Барби е безумно ласкателна за почти всеки тип коса. Дефинира се от основа, поставена високо на главата, а краищата са перфектно извити. Конската опашка на Барби е точно това, което звучи – емблематична опашка, която куклата винаги е носила. Тя стои много високо на главата и има част, която се спуска отпред.

Опашката на Барби е вечна, емблематична и стилна. Изглежда страхотно на всеки тип коса и е сравнително лесна за създаване с правилните ластици, увиване и някои горещи инструменти. Хубавото е, че има много варианти на прическата, които се простират чак до Одри Хепбърн, както и може да почерпите вдъхновение от наши дни, гледайки към Ариана Гранде, Ким Кардашян, Парис Хилтън, Карди Би и много други.

Тенденцията

Като всяка една дълготрайна тенденция, конската опашка на Барби еволюира през годините. През 60-те тя е плътна и обикновено не твърде дълга, като може да включва и зализан бретон. Сега обаче може да я срещнете по съвсем различен начин – със или без бретон, с по-дълга дължина, простираща се до кръста, с извити или прави краища. Всичко зависи от вашия личен избор и предпочитание.

Една от причините за дълголетието на прическата е, че тя е универсално ласкателна. Всяка форма на лицето може да се комбинира с нея и да вдъхне още повече увереност на човека, който я носи. Просто не се страхувайте да добавите и екстеншъни, ако истинската ви коса е по-тънка и къса.

Как да се сдобиете с конската опашка на Барби?

Първа стъпка

Започнете с изсушаване на косата. Добавете малко балсам без измиване и пяна за обем, като разпределите косата във всички посоки за максимален обем. Не се притеснявайте, ако не се получи перфектната обемна прическа от 90-те, просто изсушете косата си.

Втора стъпка

Разделете бретона си от останалата част на косата и го оставете зализан настрани. Ако искате да приберете цялата коса в опашката, пропуснете тази стъпка.

Трета стъпка

Започнете процеса на приглаждане и позиционирайте височината на конската опашка, като я поставите толкова високо, колкото искате.

Четвърта стъпка

Добавете продукт според вашия тип коса и започнете да приглаждате докато все още държите опашката високо. Това ще ви помогне в процеса на изглаждане и ще намали времето, през което приглаждате бучките и неравностите. Разнесете подходящия продукт върху всичките си кичури с четка. В зависимост от типа коса, ще ви е нужен различен продукт:

Тънка/фина коса: Може да пригладите косата си с любимия ви гел със средна/силна фиксация или лак за коса. Използвайте обилно количество за максимална елегантност. Ако предпочитате по-разхвърляна конска опашка, вместо това използвайте спрей за текстуриране, за да поддържате обема.

Средна/гъста коса: Пригладете косата си чрез гел за силна фиксация. Нанесете го обилно за максимална елегантност.

Гъста/податлива на къдрене коса: И тук е добре да използвате гел за силна фиксация. След като го нанесете обилно, го фиксирайте с лак за коса за твърда фиксация. Пригладете всички ръбове, за да сте сигурни, че нищо не стърчи.

Текстурирана/къдрава коса: Вие познавате косата си най-добре, като някои предпочитат да я приглаждат с гел, а други с лак. Ако сте от вторите, впръскайте обилно, за да придадете блясък, сякаш сте с гел.

Нови прически за зима 2022 – бордо в косите

Колоездене за косата – решението за здрави и красиви кичури

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

Пета стъпка

Сега, след като сте нанесли продукта по периметъра на косата си, вземете първия си ластик и срешете косата си назад, за да сте сигурни, че всеки един косъм е на мястото си. Вържете косата си, като два пъти увиете ластика и издърпайте един от кичурите, за да го увиете в основата. След това продължете да завързвате, докато закрепите косата и се получи желаната от вас стегнатост. Тук може да добавите и екстеншъни.

Шеста стъпка

Добавете текстуриращ лак за коса към основата на опашката и по цялата ѝ повърхност, след което я срешете. Навийте краищата ѝ с помощта на маша и оставете къдриците да изстинат.

Седма стъпка

Ако искате да имате и бретон, срешете го настрани и го залепете чрез помощта на лак или гел. Може да го оставите прибран зад ухото или да използвате фиба, за да го фиксирате на едно място.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари