IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спомен от 90-те: Кейт Мос върна розовата си коса

21 декември 2022 14 40

Специално за кампания на Marc Jacobs

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

90-те години на миналия век се превърнаха в основно вдъхновение за стил, прически и маникюр. Множество звезди и инфлуенсъри се включиха в тенденциите, като последната от тях е Кейт Мос. Тя много добре знае какво е да живееш и твориш през 90-те, изкачвайки се до върха на световната слава именно тогава. Сега Мос реши да ни напомни за една от най-емблематичните си визии, връщайки на фокус розовата си коса.

През 1998 година Мос се съгласява да боядиса косата си в розово заради ревюто на Versace, показващо пролетната колекция за следващата година. Тогава фотографът Юргент Телер снима Кейт в леглото, а косата ѝ е разпиляна върху възглавницата, наричайки кадрите „Младата розова Кейт“. Снимката се върти в социалните мрежи повече от 20 години, като сега получи своето повторение.

48-годишната супермоделка този път избра Марк Джейкъбс, който да получи розовата ѝ същност, заснемайки рекламна кампания за именитата марка. На снимките Мос носи много високи черни токчета на платформа и различни дънкови визии, чудесно пасващи с розовата ѝ коса. Тя също така е заснета с черни чорапи до коляното, тениска с графични детайли, облечена върху блуза с дълъг ръкав, носейки през лакът една от емблематичните чанти на Джейкъбс, която ще бъде включена в новата колекция.

Приятелството между дизайнера и моделката продължава от години, като през 2015 година той качва видео с Мос в социалните мрежи. Двамата са върху шезлонг и въртят крака в унисон, докато казват на всеки един от последователите си, че е „обикновен“. Запазвайки модния си статут повече от 30 години, дуото може би си спечели правото да проявява снобизъм, като сега зарадваха почитателите си с новата кампания.

Кейт участва в серията Jacobs Resort, носейки токчетата на Kiki, деним с монограми и протрити карго поли. Заснета от Харли Уиър с тоалети, оформени от Даниел Емерсън, кампанията връща на фокус незабравимата визия на Мос от 90-те години. Изображенията припомнят снимката на Телер, когато моделката току-що е забравила за кестенявата си коса и се е насочила към нюанса на захарен памук.

Кейт Мос, Кейти Холмс и Бела Хадид диктуват: Рокли с качулки са хит на червения килим

Кейт Мос: Трябваше да кажа истината за Джони

Кейт Мос даде показания: Джони Деп никога не ме е насилвал

„Натъжавам се, защото това е снимката, когато всичко започна да върви нагоре“, каза Мос през 2014 година, спомняйки си за визията. Всъщност тя толкова много харесва снимката, че я включва в книгата си Kate: The Kate Moss Book и я описва като момента, в който се е чувствала най-много като себе си. „Защото тогава просто се смеех в леглото си. Нямаше фризьор или гримьор. Работата с Юрген е като работа с истински артист“, каза тя по време на фотосесията.

Фризьорката Лори Фолей споделя малко повече детайли около трансформацията на Мос преди дефилето на Versace. По думите ѝ, всичко е било пазено в тайна до началото на събитието, а прическата е отнела осем часа, защото е трябвало да се премахнат кестенявите естествени кичури и чак тогава да се боядиса в розово.

За още тенденции в прическите и света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари