IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борба със стареенето – 5 алтернативи на ботокс

6 януари 2023 08 30

Някои от тях може да ги направите дори у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Чували сте го стотици пъти – най-добрият начин за борбата със стареенето е да го предотвратите изобщо. Носете слънцезащитни продукти всеки ден, пийте повече вода, намерете и се придържайте към ефективен режим за грижа за кожата – списъкът за превенции е дълъг. Ако все още не сте започнали, никога не е твърде късно да приложите здравословни навици като изброените в своето ежедневие.

Но въпреки че не може да се отрече, че превенцията ще забави процеса, съвсем нормално е да забележите признаци на стареене с течение на времето – независимо колко усърдни може да сте в полагането на най-добра грижа за кожата си.

След като се появяват фини линии и бръчки, много хора прибягват до ботокс, филъри и всеки проникващ в кожата лазер, за който се сетите, за да изгладят кожата си обратно до младо състояние. Но има много по-малко инвазивни начини да трансформирате кожата си, преди да преминете към крайни мерки като тези.

Ако признаците на стареене са нещо, което искате да коригирате, но бихте желали да предприемете по-щадящ подход, тогава тази статия е за вас. Предлагаме ви пет алтернативи на ботокса, които също могат да предотвратят процеса на стареене. Тези процедури не само ще помогнат за заличаване на съществуващите признаци, но и ще забавят стареенето като цяло.

Борба със стареенето – 5 алтернативи на ботокс

1. Лицева процедура

Човек никога не може да прекали с лицевите процедури. Не става въпрос само за глезотията, въпреки че тя е ужасно приятна и релаксираща част от цялата сделка. Помислете какво точно бихте искали да коригирате във визията си. Независимо дали става въпрос за фини линии, дехидратация или акне – има лицева процедура за всеки проблем.

маска за

Снимка: iStock

Вашият козметик трябва да направи задълбочена оценка на вашата кожа и нужди, след което да препоръча напълно персонализирана лицева процедура, която да ви помогне.

2. Използвайте ретинол

Ретинолът е супер герой в грижата за кожата. Помага при почти всеки кожен проблем, за който може да се сетите – фини линии и бръчки, слънчеви петна, неравномерен тен на кожата, акне и други. Въпреки че тази съставка в своята най-мощна форма е нещо, което трябва да бъде предписано от дерматолог, сега има все повече продукти в местните дрогерии, които включват ретинол във формулата си.

ретинол iStock

Снимка: iStock

Има няколко нежелани реакции, които може да забележите, когато започнете да използвате ретинол, като зачервяване и лющене, така че е най-добре да стартирате с по-малки количества и постепенно да увеличавате дозата си. Освен това съставката повишава чувствителността към слънцето, така че я използвайте само вечер. И както при всеки нов продукт във вашата рутина за грижа за кожата, винаги е добре първо да се консултирате с дерматолог.

3. Опитайте акупунктура

Когато сте стресирани или се чувствате неуравновесени в живота, това неизбежно ще се прояви върху кожата ви и козметичната акупунктура може да е отговорът, който търсите. Това е форма на древна китайска медицинска процедура, която включва поставяне на малки игли в различни части на тялото, за да помогне с всякакви проблеми – от болки в гърба до мигрена – и сега се смята като подходяща процедура против стареене.

акупунктура istock

Снимка: iStock

Като накарате професионалист да вкара тези малки игли в определени точки, кръвообращението се подобрява и кръвта започва да тече по-ефективно, което позволява на тялото да се подмлади и да укрепи собствените си сили против стареене. Когато се практикува козметично, акупунктурата е безболезнен начин да направите голяма разлика в намаляване на бръчките, повдигането на кожата, намаляването размера на порите и други. Може да срещнете процедурата и под името „акупунктурен лифтинг на лицето“.

4. Лицеви масажи

Това е лесна практика, която може да правите у дома. Помислете за нея като за тренировка на вашата кожа с видими резултати. Масажът на лицето насърчава притока на кръв и повишава мускулния тонус. Това не само ще озари тена ви и ще насърчи обновяването на клетките, но също така ще направи кожата ви по-стегната и повдигната. Най-хубавото е, че масажът на лицето има незабавно видими резултати, защото освобождава токсините, което, от своя страна, намалява подпухналостта и други признаци на умора.

масаж на

Снимка: Pixabay

Най-важното нещо преди да започнете процедурата е да измиете ръцете и лицето си. След това затоплете малко количество олио, серум или концентрат между ръцете си, за да омекотите кожата на пръстите. С внимателно, но със стабилно натискане започнете да разтривате лицето си, като стартирате от лимфните възли под ушите, надолу към гърлото и отново нагоре към линията на челюстта. След това преминете към страничните части на лицето.

За да изгладите фините линии, докоснете върха на пръстите си между веждите и леко започнете да ги движите към външната част на лицето. Повторете движението по цялото чело, като леко издърпвате кожата си. Не забравяйте да бъдете много внимателни в зоната около очите, където кожата е най-тънка и лесно може да се нарани. Поставете пръсти от двете страни на носа си и леко ги разтрийте нагоре към слепоочията. Това действие ще помогне за премахване на подпухналостта.

Детокс на кожата след празниците – какво да ядете?

Чао, пухкави бузки – с 4 упражнения за лице

5. Включете хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е водният резервоар на кожата и естествен компонент, който действа като гъбна молекула, способна да задържи вода до 1000 пъти собственото си тегло. Това е героят в света на грижата за кожата, който помага да се абсорбира влага и да се създава по-голяма плътност. Намира се естествено в тялото ни, но с напредване на възрастта се нуждаем от все повече и повече, тъй като хидратацията ни намалява.

хиалуронова киселина

Снимка: iStock

Когато се прилага локално, хиалуроновата киселина може да проникне в горните слоеве на кожата, където благоприятства възстановяването на тъканите, еластичността и хидратацията. Всичко това придава на визията ви онзи младежки вид, за който всички жадуваме. Освен това киселината предпазва кожата от слънчевите лъчи.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари