IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чао, пухкави бузки – с 4 упражнения за лице

24 ноември 2022 10 30

Те се дължат не само на покачване на килограмите

IStockphoto

IStockphoto

По-пухкавите бузки са резултат от покачването на килограми. Но и не само. Все пак, независимо дали човек напълнее или отслабне, води нездравословен начин на живот или не, това си личи първо по лицето му.

Лош режим на хранене, дехидратация, липса на движение, некачествен сън, стрес и напрежение, също се отразяват на вида на лицето. И подпухналостта е едно от първите неща вследствие на възпалението, което става в тялото.

Ако искате да свалите излишното тегло и да имате по-хубав вид на лицето, може да започнете с няколко прости упражнения. Те са предназначени за оформянето на вашите бузи.

Ето няколко упражнения за лице, които да изпробвате:

бузи, лице,

IStock

1. Потупвания

С леки потупващи движения ще затоплите бузките и същевременно ще подобрите кръвообращението в тази част на лицето. Използвайте показалеца, средния и безименния пръст на всяка ръка. Продължете да потупвате около очите и постепенно слизайте надолу към челюстта.

Използвайте хоризонтално движение и потупвайте с пръсти всяка област за около 10 до 15 секунди. Това ще насърчи лимфния дренаж и производството на колаген в кожата.

упражнения за

IStock

2. Моделиране на бузите

За да изваете постепенно тази част от лицето, ползвайте показалеца и средния пръст, като плъзнете леко пръстите си от брадичката към челюстта. Продължете със същото движение нагоре по скулите. Накрая обърнете внимание на слепоочието за една релаксираща акупресура.

упражнения за

IStock

3. Рибешко лице

За да укрепите и разтегнете бузите си, направете движенията, които правят рибите с устата си. Някои от нас са ги правили като малки. Всмучете бузите и устните си и се опитайте да се усмихнете. Задръжте за пет секунди и след това отпуснете. Повторете пет пъти.

йога, дишане,

IStock

Лицева йога – оръжието срещу бръчки, фини линии и отпусната кожа

Лицева йога – перфектна за изолацията вкъщи

4. Лъвски дъх

Дишането Пранаяма подпомага разтягането и освобождаването на напрежението в лицето и шията. Ако до момента не сте го практикували, започнете с отпускане на раменете надолу и поставете ръце на бедрата, за да сте в покой. Поемете дълбоко въздух през носа, разширявайки дъха към гръдния кош. След това издишайте през устата си, като издавате силен звук „хааа“. След което изпъвате езика си навън към брадичката, за да завършите. Повторете това пет пъти.

Ако правите редовно и други упражнения за лице, които може да намерите във видео платформите, може да се справите и с някои други несъвършенства. Ето едно видео, което ще ви е от полза:

За още тенденции за красотата и бюти съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари