IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за 2023 – пет тенденции за годината

10 януари 2023 10 30

Какви стилове ще бъдат на мода през следващите месеци

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка година започва с нови предполагаеми тенденции в модата и красотата. Експертите в тези области се подготвят още от втората половина на предходната година, за да предложат своите виждания още през януари. Така всички ние, които търсим вдъхновение за следващата си визия, имаме огромен избор от предложения, които могат да ни помогнат при следващото ходене по магазините или в салона за красота.

През 2022 година видяхме множество различни тенденции в маникюрите, стартирани както от професионалисти, така и от известни личности. На хоризонта се появиха т. нар. „глазирани нокти“ благодарение на Хейли Бийбър, която ги избра за миналогодишната Met Gala. След това видяхме няколко вариации на дизайна, включително и хромирани нокти. Стъкленият ефект и комиксовите маникюри също бяха на мода, популяризирани от звезди като Дженифър Лопес и Селена Гомес.

Спокойно можем да кажем, че 2022 година беше добра година за маникюра, като почти всеки нов дизайн се превръщаше в тенденция за няколко дни или седмици. Постепенно маникюристите се превърнаха в инфлуенсъри, давайки съвети за постигането на различни ефекти у дома. Но какво ли ни предстои през 2023 година? От стилове с ниска поддръжка до аксесоари върху ноктите, през следващите месеци ще видим пет тенденции, в които може да намерите за всекиго по нещо.

Маникюр за 2023 – пет тенденции за годината

1. Лек хром

Хромът не означава автоматично блестящи нокти. Според маникюристката Хариет Уестморланд, хромът през 2023 година няма да бъде такъв, какъвто го познаваме, посочвайки че ще има голяма еволюция в нюанса. Тя решава да използва хром върху непрозрачни и прозрачни основни цветове, като по този начин ще придаде на нокътя лъскав и здрав вид.

Също така може да видите непрозрачен дизайн с хромиран връх, което е нов поглед върху лятната тенденция за остъклени нокти, вдъхновена от блестящия маникюр на Хейли Бийбър. Опитайте млечен нюанс, покрит с хром за лъскаво, остъклено покритие.

2. Изчистени нокти

Тенденцията за изглеждаща здрава коса беше водеща след изолацията и сега ноктите следват този пример. През 2023 година очаквайте да видите минимални дизайни в маникюра, които акцентират върху здравите, недокоснати и изчистени до съвършенство нокти. Розовите нюанси, които много приличат на естествения цвят на нокътя, ще бъдат на мода и са перфектни за всички, които искат да прикрият всякакви несъвършенства, но нямат време често да ходят до салона и да поддържат маникюра си.

3. Едва забележим френски

Френският маникюр направи леко завръщане миналата година, но през тази той ще е още по-желан. През следващите месеци обаче ще го видим под формата на едва забележим дизайн, който се откроява с тънки и естествени върхове. Помислете за фини бели връхчета, които правят ръцете и ноктите да изглеждат елегантно и стилно. Ще видите тези тънки линии, нанесени и в стил обратен френски, който е също толкова лесен и въздействащ.

4. Акценти по ноктите

От кристали до брокат, матови и гланцови топ лакове, текстурните акценти ще продължат да бъдат популярни през 2023 година, като ще се фокусираме върху закачливите дизайни. Независимо дали става дума за обратен френски с линия от блясък, или обикновено бижу върху всеки нокът, тези прости и фини допълнения са лесен начин да влезете в тенденцията, ако подобен стил ви харесва.

Обърнат френски маникюр – 4 идеи, които да използвате

5. Бижута по ноктите

Пиърсингът на ноктите и други материали, вдъхновени от бижутата, ще бъдат централна тема през 2023 година. По-дългите маникюри ще заменят по-късите стилове, които царуваха миналата година, като това ги прави идеални за пиърсинг с висящи диамантени добавки, за да направите истинско впечатление. Запомнете обаче, че този дизайн трябва да се комбинира само с изчистен, семпъл маникюр, за да запазите фокуса върху аксесоарите.

За още идеи за зимен маникюр и тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари