IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за 2023 – тенденциите, които да следвате

4 януари 2023 10 30

Най-добрата визия за ноктите ви

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Каквото и да си говорим, ръцете на една жена винаги са най-добрата форма на себеизразяване, особено ако са основна част от професионалните ви ангажименти. От формата на ноктите до правилното поддържане на избрания дизайн, истината е, че можете да кажете много за един човек въз основа на неговите ръце. Това е и един от най-лесните начини да експериментирате с външния си вид, като си играете с цветове, текстури, дизайни и форми – и за разлика от смяната на цвета на косата или формата на прическата, не е нужно да е твърде ангажиращо.

Хубавото на тенденциите в маникюра е, че те са сравнително неосъждащи – няма цвят или дизайн, които някога да са смятани за извън модата, защото естетиката тук е доста субективна. Въпреки това, вдъхновенията за нови визии на ноктите се разпространяват лесно благодарение на множеството снимки в социалните медии, което създава тенденции през цялата година. От класически цветове до по-дръзки дизайни, винаги има нещо, което да ви хване окото.

Тъй като вече навлязохме в новата година, решихме да ви дадем ранен старт на всичко, което ни очаква в сферата на маникюрите. Така по-лесно ще създадете вашия план за нов дизайн на ноктите, ще разгледате повече вдъхновения и ще решите кое от тях пасва на аурата, визията и настроението ви.

Маникюр за 2023 – тенденциите, които да следвате

1. Хромирани нокти

Откакто Хейли Бийбър започна да носи глазиран тип нокти или т. нар. „глазирана поничка“, маникюристите в целия свят инвестираха в хромиран прах, тъй като хромираните нокти бяха обявени за най-популярната тенденция за 2022 година. Лизо, Зенда и Дуа Липа са само някои от знаменитостите, които избраха този дизайн с огледален ефект, а вариациите са много и в различни цветове.

2. Микронокти

С нарастването на популярността на късите прически и късите поли, експерти прогнозират, че микрокрасотата ще бъде следващото голямо нещо. А какво означава това за ноктите? По-младите поколения започнаха да изоставят дългите си нокти във формата на ковчег за сметка на френски министил. Помислете за лесни дизайни, естествени форми и неутрални цветове, които въплъщават минимализма.

3. Полумесеци

Говорейки за минимализъм, полумесечните нокти са семплата тенденция, която наскоро преживя възраждане. Както подсказва името, това включва лакирането на един цвят над малката заоблена област в долната част на всеки нокът. Тенденцията е обичана заради своята гъвкавост, като е подходяща за много дължини и форми и може да бъде комбинирана с други стилове.

4. Попарт

Попартът или още наричани карикатурни нокти е най-новата тенденция в маникюра, която превзема социалните медии, доминирайки в Instagram и TikTok. Този забавен дизайн осигурява триизмерен ефект с едноизмерно покритие. Експертите са съгласни, че е по-добре, когато ноктите са лакирани с ярки цветове, с черен и бял лак, като черното се явява контур, а бялото е акцент.

5. Галактически нокти

От лунни силуети до звездни детайли, изглежда, че очарованието ни към небето постепенно се превръща във вдъхновение за нов маникюр. Според маникюристи, през тази година ще виждаме тенденцията за небесни нокти все по-често. Дизайнът с астрономическа тема е не само универсален, но също така се съчетава добре с различните форми и дължини на ноктите.

Сняг – основен мотив за вашия зимен маникюр

Зимен маникюр – 6 дизайна, които да опитате този сезон

Зимен маникюр: 4 идеи с черен цвят

6. Горскозелено

Ако обичате земните тонове, горскозеленият маникюр е задължителен за този сезон. Приглушеният нюанс има достатъчно дълбочина, за да „направи изявление“, но е сравнително мек, за да се съчетае с почти всички дрехи и аксесоари в гардероба ви.

За още идеи за зимен маникюр и тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари