IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр 2022: 7 тенденции, които следвахме

30 декември 2022 16 30

Ето какви бяха ноктите ни през изминалата година

IStockphoto

IStockphoto

Маникюр за Коледа е едно от най-големите търсения в Google в края на декември. Много жени избраха това време от годината, за да си украсят ноктите с елхички, джудженца, сняг и други популярни за сезона елементи. Ала преди това със сигурност са разглеждали популярните тенденции, които властваха през изминалите 12 месеца.

По-естествените дизайни, които всеки може да си направи у дома без кой знае какви усилия, бяха номер едно през 2022 г. Те включваха по-неутрални тонове като бежово, светлорозово и млечнобяло, към които вървяха минималистични декорации.

Друго нещо, което допадна на много дами, беше маникюрът, чийто дизайн се доближава до голяма степен до текстурите на техните дрехи. Ето защо по ноктите им се виждаха лакове, които имитират велур, плюш, металик и други.

Разбира се, не бива да забравяме, че следвахме и трендове, които ни показаха много известни личности като Хейли Бийбър, Джей Ло, сестрите Кардашян и други. Докато едните ставаха за ежедневието, други пък бяха доста нестандартни.

Ето кои бяха най-популярните тенденции в маникюра за 2022 г.

1. Глазирани нокти

Силно отразяващите хромирани покрития определено допаднаха на много жени през лятото на 2022 г. А според специалисти, ноктите, които имат блясъка на перли или миди, ще се появяват поне до края на зимата.

Ако искате глазирани нокти, не е задължително те да са в перленобяло. Има множество други варианти, които да изпробвате. След като Хейли Бийбър се появи с тях, търсенията с хаштага #HaileyBieberNails се увеличиха. А според статистиката, в световен мащаб тази тенденция в маникюра е една от най-популярните за годината.

Втриването на хромирана пудра върху прозрачен бежов гел лак е един от начините за постигане на въпросния ефект. Той помага на ноктите да изглеждат лъскави като глазурата на поничка.

Кадифен маникюр – идеален за зимата

Френски маникюр за есен 2022 – пробвайте хромиращ ефект

Пролетен маникюр: Изкривено изкуство по ноктите

2. Кадифен маникюр

С пудра или лак с магнитен ефект маникюристите създават страхотни дизайни, които се доближават до кадифето, което е една от предпочитаните материи за парти дрехи през 2022.

Макар някои да смятат, че финият брокат вече е остарял, с идването на зимата той се завърна. Някои го използваха за основа, докато други – за смели френски върхове или други декорации.

Кадифените лакове могат да се съчетават с други популярни тенденции за зимата, обясняват експерти и показват идеите си с тях в социалните мрежи.

3. Блокиране на цветовете

Плочките с шахматна дъска, както и други рисунки с техниката блокиране на цветовете, също бяха сред актуалните за 2022 г. Тенденцията води началото си от модата и е свързана с комбинирането на любимите ни цветове.

Маникюристи показват в Instagram как нанасят един основен цвят, след което с помощта на специални лепенки или тиксо нанасят втори цвят под различна форма. Получават се триъгълници, квадрати и други, приличащи много на ретро принтовете от 80-те.

Чрез блокиране един нокът може да е разделен на две, като от едната страна имаме фигурка в един цвят, докато от другата тя да е в нов.

4. Маникюр със стъклен ефект

Тази тенденция бе сред най-харесваните за есента на 2022 г. Продиктувана е от маникюристи, които залагат на по-естествени декорации.

За да променят една обикновена плочка, лакирана в определен цвят, те поставят предварително изрязано на ситни парченца фолио. Подредени едно до друго, те сякаш са от току-що счупено стъкло.

Ноктите със стъклен ефект приличат на витраж или снежинки, които променят цвета си под въздействието на светлината. Това се получава благодарение на холограмния ефект на фолиото.

5. Нокти с вълни

Тенденцията се появи заради карантинния стил през 2021-а, но остана за по-дълго и претърпя своята трансформация. Тя е нещо като разновидност на популярния ефект „негативно пространство“, при който една част от плочката остава празна, докато друга е заета с някаква декорация.

За да украсим ноктите си през 2022 г., използвахме два или повече цветни лака, чрез които правихме вълни с различна форма. Между тях винаги остава малко празно пространство.

Зимен маникюр – 5 дизайна, които да опитате този сезон

Зимен маникюр – какви цветове лакове са актуални?

Гланцови нокти – новият задължителен маникюр за зимата

6. Хромиращ ефект

След като металикът се появи в гардероба, бързо се пренесе и върху ноктите през 2022 г. И тук отново дойде ред на хромиращите пудри, които могат да се ползват върху различни тъмни лакове.

Освен дизайни, в които има една или повече плочки с металически ефект, маникюристите измислиха и елегантен френски маникюр с хромиращи върхове.

Сив, лилав, тъмнозелен, розов или черен металик са лаковете, които най-често използвахме за френски маникюр с металически ефект. Обикновено те бяха върху безцветна или нюд основа, за да се отличават по-добре.

7. Комикс

Една спорна тенденция, която завладя салоните през последните няколко месеца на 2022 г. Ноктите, които сякаш са излезли от комикс, станаха актуални с навлизането на тенденцията Barbiecore.

Маникюрът с комикс ефект е един вид модерен попарт, пасващ на стила Y2K. При него се използват розово, жълто, лилаво и други по-ярки цветове, които се очертават плътно, сякаш с маркер, с черен цвят. Вътре се правят светлосенки – с бяло и сходни на основния цвят лакове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари