IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с вълни – нова мода при ноктите тази зима

20 февруари 2021 10 30

Тенденцията се роди заради карантинния стил

IStockphoto

Може да се каже, че карантинният стил продължава да диктува модата в маникюра. Започнал в началото на пандемията, той все още е актуален. След затварянето на салоните за красота през пролетта на миналата година, много жени започнаха сами да си правят маникюра у дома, спазвайки мерките за социална дистанция. Така ноктите с по-безформени линии и рисунки станаха предпочитани.

Много дами споделиха в Instagram как са се справили с маникюра си по време на карантина, като наблегнаха на това, че резултатът не е перфектен, но определено им допада. Така тръгна вълна от снимки, които се превърнаха във вдъхновение за онези, които търсят по-лесни за изпълнение идеи в домашни условия.

Маникюрът в стил „негативно пространство“, при който половината от нокътя е празна, стана хит по време на пандемията. Сега, когато продължаваме да си стоим повече вкъщи, ноктите с небрежни вълни са най-новата тенденция, родила се вследствие на така наречения локдаун.

Онези, които не ги бива във френския маникюр, при който лентата трябва да бъде права, решават да си направят по-безформени вълни по ноктите. В един или повече цветове, на цял нокът, през средата или по диагонал, дори на върха, те без да искат създават шедьовър.

Ако искате да си украсите ноктите по този начин, трябва да знаете, че е за предпочитане основата да е с безцветен лак или такъв в телесен нюанс. В случай, че нямате специален инструмент, с който да нарисувате вълните, ползвайте клечка за зъби/химикалка (които да топвате в лака) или стара четка, която да подстрижете с ножичка, за да стане по-тънка.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари