IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гланцови нокти – новият задължителен маникюр за зимата

11 декември 2022 16 30

Те са елегантни, минималистични и изчистени

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Нокти като глазирана поничка, лачени нокти, богато украсена ноктопластика – да експериментираш с маникюра си е толкова забавно, но понякога просто искаш да натиснеш бутона за рестарт в полза на нещо по-просто и малко по-фино. На преден план излизат гланцовите нокти, които са нов дизайн на класическия бледорозов лак и могат да бъдат маникюра, който търсите за края на 2022 и началото на 2023 година.

Но какво точно представляват гланцовите нокти? Не ви казваме да намажете маникюра си с гланц за устни, защото това би се превърнало в една лепкава бъркотия. Тук става въпрос за лек, прозрачен слой цвят с лъскаво покритие. Точно както едно нанасяне на розов гланц за устни внася живот и светлина във визията ви, гланцовите нокти вървят с всичко и изглеждат страхотно на всички дължини – от заострените стилето до къси, квадратни върхове. Те са като малката черна рокля – винаги актуални и лесно адаптивни към вашия тон на кожата, личен стил и ежедневна рутина.

Тенденцията

Гланцовите нокти имат своите корени в няколко съществуващи тенденции – желирани нокти; ярък, но изчистен цвят върху нокътя или върховете; противоречивата, но минималистична естетика Clean Girl; и мразовитите, блестящи остъклени нокти тип глазирана поничка, популяризирани от Хейли Бийбър. Ако всички тези тенденции се съберат и имат бебе, ще получите гланцовите нокти. Те също са подобни на розово-бялата тенденция без белите връхчета.

Въпреки че класическият дизайн на гланцовите нокти е бледорозов и лъскав, това не означава, че трябва да се придържате към точната формула, за да получите визията. Стилът на маникюра е лесен за адаптиране към предпочитанията и характера ви. Бързо разглеждане на социалните мрежи ще ви даде много аспекти на гланцовите нокти, които се простират от супер прозрачни до класическо ежедневно розово и супер гланцово розово. Крайъгълните камъни на тенденцията са това супер бледорозово, понякога почти прозрачно, и блестящия завършек.

Гланцовите нокти не са изцяло иновация в маникюра, а по-скоро модерно име за преобръщане на вече съществуващ стил. Тази тенденция е като неутралната версия на желираните нокти, която беше широко разпространена през лятото. През годината видяхме много наистина смели и сложни ноктопластики, включително геометрични визии и ярки, неонови цветове. Сега обаче е време за малко по-минималистични дизайни, подходящи за официалните празнични вечери.

Ноктите с гланц се придържат към текущата чиста, лъскава тенденция за кожа, устни и дори коса. Това е много лесен начин да промените и да издигнете всяка една визия. Гланцовите нокти са изтънчената сестра на глазираната поничка, като това е перфектният вариант за всеки, който иска по-естествен цвят върху ръцете си.

Как да си направите маникюра

Ако елегантен, красив розов маникюр е точно това, за което жадувате тази зима, вземете си бледорозов лак за нокти. Добре е да заложите на гел формула, която придава допълнително желиран вид, което още повече ще ви доближи до центъра на тенденцията. Завършете всеки нокът с блестящо покритие, за да може да сте готови за коледните и новогодишните празници.

Перфектните, поддържани кожички и нокътни легла са ключови за външния вид на ноктите. За да поддържате всичко това в идеален вид, използвайте масло за кожички, като внимателно го масажирате за около две до четири минути. Това ще отпусне кожичките и ще улесни тяхното премахване. След като приключите с този процес, почистете нокътя си, нанесете избрания нюанс и завършете с бляскав топ лак.

@phoebe.k.nails ✨Colour: Sally Hansen Sheer Colour Therapy in Rose Quartz. Oil is @opi #foryoupage #nailtiktok #nails #naturalnail #opi #naturalnails ♬ so this is love - soft girl aesthetic

Гланцовите нокти са лесни за пресъздаване и отиват на всичко в зимния ви гардероб. Въпреки че не е необходимо да имате супер дълги нокти, за да пробвате тенденцията, тя изглежда още по-страхотно на нокти с малко повече дължина. Освен това дизайнът е подходящ за всеки повод – от сватба до коледно парти. Най-големият плюс обаче идва от факта, че няма нужда да се притеснявате за съчетаването на маникюра с дрехите, защото той пасва на всичко.

Зимен маникюр – Селена Гомес с идея в нестандартен цвят

Зимен маникюр в бял цвят – Кендъл Дженър с нежна идея

Зимен маникюр – 5 нежни идеи, които ще ви вдъхновят

Ето няколко идеи за гланцов маникюр:

***

@sarahfalshaw Glossy nails using @officialnavyprotools + @Thegelbottle #luxurymanicure #naturalnails #subtlenails #glossynails ♬ som original - Gui

***

***

За още тенденции в маникюра и света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари