IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хидратиращ сандвич – тайната за по-бляскава кожа

28 септември 2023 17 50

Как да следвате този нов метод за красота

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои термини в грижата за кожата незабавно предизвикват интереса ни и хидратиращият сандвич не е изключение. Това е една от новите най-нашумели фрази в индустрията за красота, която привлича все повече последователи. Един от тях е козметичката Шарлот Палермино, която наскоро подчерта предимствата на този тип овлажняване.

Всеки от нас вече знае, че хидратацията е едно от мощните оръжия срещу стареенето и появата на бръчки, като е особено важна през зимните и сухи месеци. Когато кожата ни е изправена пред свирепата сила на студения вятър навън и изкуственото отопление у дома, трябва да направим всичко възможно, за да ѝ помогнем да възстанови правилната хидратация.

На помощ се притичва методът хидратиращ сандвич, който няма нищо общо с хранителния ни режим. Тук говорим за последователността на използваните продукти в грижата за кожата, които са от естествено значение за овлажняването както на лицето и тялото, така и на устните, които често биват забравяни.

Какво е хидратиращ сандвич?

Както при повечето модерни термини в грижата за кожата днес, фразата „хидратиращ сандвич“ произлиза от TikTok. Тя се отнася до процеса за наслояване на вашите продукти в ежедневната процедура по красота. Обикновено се говори за метод, при който водата се улавя в кожата и се намалява трансепидермалната загуба на хидратация. Чрез използването на по-леки, по-воднисти продукти върху влажна кожа и след това наслояване с нещо по-плътно, тази вода се задържа за по-дълго, което позволява по-хидратирана и „щастлива“ кожа.

Във видеото си в Instagram Палермино показва как прилага метода „хидратиращ сандвич“ върху лицето и устните си. Техниката леко се различава в зависимост от областта.

За устните:

Палермино препоръчва да намокрите устата си с вода, да нанесете обикновен овлажнител и след това да продължите с плътен балсам. Чрез навлажняването на устните, вие осигурявате по-голяма възможност на овлажнителя да проникне. Това дава шанс на водолюбивите съставки, като глицерин, да се задържат повече върху кожата.

За вашето лице:

Ако страдате от акне, трябва да внимавате с всякакви плътни кремове, тъй като те могат да изострят състоянието. Ако пък имате суха кожа, вазелинът е вашата нова нощна маска. Уверете се, че нанасяте овлажнителя си върху навлажнена кожа, след което поставяте хидратиращ крем. Ако имате суха кожа, това е мястото, където може да добавите масло за лице и след това балсам, но това зависи от вашия тип кожа и климат.

Ползите от хидратиращ сандвич

Следването на метода хидратиращ сандвич ще подобри цялостното състояние на кожата ви. Като правите това, вие улавяте влагата и позволявате на кожата си да получи по-добра грижа, като осигурявате по-голямо проникване на останалите продукти.

@charlotteparler Its a game changer ? #moisturesandwich #skincare #beauty #skincare #skincare101 ♬ original sound - Charlotte Palermino

Тази техника има и някои козметични предимства. Освен че кожата е хидратирана и по-здрава, тя също така придобива естествен блясък, който не изисква нанасянето на запушващи порите хайлайтъри или други гримове.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари