IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гримиране при суха кожа – със седем лесни стъпки

13 януари 2023 09 00

Как да постигнете хидратиран и свеж вид

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо дали се борите със суха кожа сезонно или целогодишно, може би сте се чудили дали все още можете да създадете розов блясък с козметични продукти и грим. Добрата новина е, че определено можете да увеличите свежото си излъчване и дори да добавите истинска хидратация с разкрасителните си процедури. Единственото, от което се нуждаете, е да знаете кои продукти ще отговарят най-добре на вашите нужди, както и това как да ги нанесете.

За щастие имаме всички най-добри съвети точно тук, така че можете да получите този блясък за нула време.

Ако сте имали суха кожа и мечтаете за плътен, сияен тен, дошли сте на правилното място. Стъпките са само седем, а правилното им изпълнение може да ви осигури желания завършек, дори и в най-сухите месеци от годината. Разбира се, консултацията с дерматолог и козметик винаги ще ви осигури по-детайлна информация за спецификите на кожата, но нашето ръководство може също да ви помогне за по-хидратирана визия.

Гримиране при суха кожа – със седем лесни стъпки

1. Използвайте правилните продукти

Когато работите със суха кожа, е изключително важно да се подготвите с правилните продукти, преди да нанесете грим, за да постигнете най-добри резултати.

Започнете с изплакване на лицето с топла вода, след това преминете към почистващ препарат, който предлага нежно ексфолиране. Нежното ексфолиращо измиване за премахване на мъртвата кожа е добро начало, преди да добавите влага и грим. Добре е да добавите влага по цялото лице и шия.

лице, вода,

Снимка: iStock

Независимо дали използвате масло или крем за овлажняване, оставете продукта да попие в кожата за няколко минути, след което може да преминете към грима. Оставянето на продукта да попие ще позволи на кожата ви да се подготви по-добре за следващите стъпки от разкрасителната ви процедура.

2. Внимавайте с фон дьо тена

Добра идея е да направите инвентаризация на вашите продукти за грим, за да сте сигурни, че формулите са хидратиращи и подходящи за суха кожа. Първото, което трябва да проверите, са фон дьо тен и коректор, тъй като и двата ще използвате директно върху кожата след почистването ѝ. Избягвайте съставки като салицилова киселина, парабени и алкохол. Те могат да изсушат кожата, а не да добавят нужната влага.

фон дьо

Снимка: iStock

Формулите за хидратиращ, кремообразен фон дьо тен и коректор са отличен грим за нанасяне върху суха кожа, след като продуктите за грижата ви за кожата са попили напълно, за да запазите инерцията. Някои съставки, които трябва да търсите в основата, включват хиалуронова киселина и естествени масла, като и двете ще помогнат на кожата ви да задържи влагата.

Що се отнася до техниката, поставете няколко точки фон дьо тен върху лицето и леко го разнесете с четка, след това използвайте коректор отгоре, за да прикриете всякакви петна или неравен тен на кожата, както и зоната под очите.

3. Бъдете последователни

След като нанесете коректора и основата си, бронзантът и ружът ще бъдат следващите в списъка. Въпреки че не е необходимо да използвате бронзант всеки ден, той със сигурност добавя фина нотка топлина и може да помогне за постигане на здравословен блясък. За сухи типове кожа кремообразните бронзанти и ружовете са най-добри, тъй като те полепват лесно върху кожата, без да подчертават сухите петна, както понякога правят пудрите.

кремообразен руж

Снимка: iStock

За да стоплите и изваете тена си, нанесете кремообразен бронзант с четка по челото, бузите и челюстта. След като нанесете бронзант, усмихнете се, за да можете да нанесете кремообразен руж върху ябълките на бузите си. Използвайте четка за руж или пръстите си, за да потупате леко и да изградите цвета, докато достигне желания пигмент.

4. Околоочен грим

Тъй като сухата кожа обикновено е по-малък проблем за клепачите, можете да нанесете любимите си прахообразни сенки за очи, очни линии и спирали, както обикновено. Ако имате сухота в тази област или искате да сте в крак с хидратиращата тема, използвайте вместо това сенки за очи на кремообразна основа. Когато премахвате грима от очите, е задължително да го правите внимателно, без да търкате или дърпате.

5. Блестяща, не мазна кожа

Добавянето на фини акценти или продукти, които помагат на сухата кожа да изглежда влажна, е чудесен начин да създадете сияен грим. Имайте предвид, че има изкуство да нанасяте хайлайтъри и продукти за „по-росен“ завършек, за да не изглеждате мазни или прекалено блестящи.

кожа, слъгинг,

Снимка: iStock

За хайлайтър, определете зоните на лицето, които светлината ще подчертае естествено – вежди, скули и над дъгата на горната устна. Леко потупайте кремообразния или течния си хайлайтър в тези зони, разнасяйки продукта с пръсти или пухкава четка, за да избегнете бучки или ивици.

6. Използвайте пудра внимателно

За последни щрихи не забравяйте, че гримът върху суха кожа обикновено не се нуждае от фиксираща пудра навсякъде, но все пак може да има определени зони, които все пак се нуждаят от малко пудра за подпомагане на фиксирането или матирането. Най-често обръщайте внимание на зоната под очите, за да фиксирате коректора и да помогнете с фините линии, както и около носа, където кожата може да се омазни.

гримове, пудра

Снимка: Pixabay

Ако използвате пудра само там, където имате нужда, а не върху цялото си лице, ще запазите грима си на място, без да отменяте цялата работа, която току-що сте свършили, за да създадете по-хидратиран вид.

По-тънки и фини вежди – тренд от 2000-те, който се завръща

Татуиране на устните – новата мода в гримирането

7. Спрей за лице

За да фиксирате грима върху суха кожа, тонер под формата на спрей е правилният начин. Това позволява на грима да изглежда естествено и да е траен. Мислете за това като за финален щрих, за да получите допълнителна влага, която кожата ви да изпие.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари